Administrație Știrile zilei

Undă verde pentru reabilitarea blocului operator din Spitalul Județean de Urgență Buzău

Vești bune pentru sănătatea buzoiană. Consiliul Județean a pregătit un proiect de hotărâre referitor la reabilitarea blocului operator din Spitalul Județean de Urgență Buzău (SJUB). El va fi supus aprobării în ședința ordinară a CJ de joi și va constitui primul pas spre realizarea lucrărilor.

Conform documentului aflat în dezbaterea consilierilor județeni în ședința de joi, este necesară aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții „Reabilitare structurală și funcțională a Spitalului Județean de Urgență Buzău – Etapa I – Modernizare și extindere bloc operator, str. Stadionului, nr 7, Buzău”.

Valoarea totală a investiției este de 32.338.359 lei incluzând TVA, iar durata de execuție este de 12 luni. Cu acești bani, Consiliul Județean își propune o serie de lucrări, printre care: consolidarea corpurilor C și D, remodelarea blocului operator, construirea unui spațiu tehnic în zona podului existent, a unui spațiu – la parter – pentru stație gaze medicale și a unui ascensor pentru deșeuri medicale. Toate materialele folosite în cadrul lucrărilor vor respecta standardele impuse de legislația în domeniul medical.

Centrul de greutate al lucrărilor se află la etajul 2 al spitalului, în aripa aferentă corpurilor C și D. Suprafața totală construită ce se modernizează este de 739.6 mp, la care se adaugă două coridoare pentru circulație, blocul operator având în final 912.22 mp.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Iarna ne-a lovit în plin! | Primii fulgi de zăpadă la Buzău

Știrile zilei

GALERIE FOTO: Astăzi, în Buzău

Știrile zilei

Tânără urmărită internațional, arestată la Buzău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *