Administrație Știrile zilei

VIDEO: Final de proiect la Muzeul Județean. Cum arată clădirea de 8 milioane de euro

Reabilitată cu bani europeni, clădirea Muzeului Județean Buzău a fost inaugurată marți, după mai bine de cinci ani de lucrări și proceduri birocratice. Seminarul de închidere a proiectului a avut loc la sediul Consiliului Judeţean.
Reporterii Ziua de Buzău au reușit să obțină imagini în premieră din interiorul clădirii în care s-au investit aproape 350 de miliarde de lei vechi. Sălile arată impecabil și sunt dotate cu vitrine moderne, întreg mobilierul fiind reprodus în același stil arhitectural.
Deși clădirea este finalizată, Muzeul Judeţean Buzău îşi va relua activitatea abia în luna august, atunci când va fi deschisă secţia de artă. Sălile unde vor fi amenajate expoziţii sunt gata să găzduiască obiectele valoroase din colecţia Muzeului Judeţean. Conform proiectului, după finalizarea reabilitării clădirii se va înfiinţa un centru de informare dotat cu panouri turistice, iar în zonele importante ale municipiului Buzău vor fi amplasate ecrane tip touch-screen, astfel încât turiştii să aibă acces la toate informaţiile despre ceea ce are de oferit judeţul Buzău prin Muzeul de Istorie.
În clădirea reabilitată de pe bulevardul Nicolae Bălcescu vor funcţiona patru instituţii: Muzeul de istorie, Teatrul „George Ciprian”, Centrul de cultură şi artă şi Casa de cultură a municipiului Buzău.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

GHINION teribil pentru un șofer buzoian (foto)

Știrile zilei

UPDATE: Accident pe Bulevard | Șofer băut (foto)

Anunțuri Știrile zilei

Curs la Buzău | ULTIMELE LOCURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *