VIDEO: Gerul i-a găsit pe polițiștii locali pe străzi, aplicând legea

Temperaturile foarte scăzute pe timpul nopţii din ultimele zile i-au determinat pe poliţiştii locali buzoieni să se gândească și la cei mai puțini norocoși dintre noi, care nu au un acoperiș deasupra capului. În zilele de 6, 7 și 8 ianuarie, oamenii legii au desfășurat mai multe acţiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Buzău.

În urma acţiunilor au fost identificate 15 persoane fara adapost care au fost conduse la Centrul de Zi si de Noapte de pe str. Sperantei, unde au fost preluate de către angajatii din cadrul Centrului. Mentionam ca o persoana a refuzat cazarea.

De asemenea, politistii locali vor verifica în continuare zonele frecventate de către persoanele fără adăpost pentru identificarea acestora.

Informare publică.

Inca de la primele ore ale diminetii, politistii locali au actionat pentru informarea cetătenilor municipiului Buzau, privind obligatiile pe care acestia le au, pentru a preveni eventualele accidente cauzate de aparitia zăpezii si a ghetii pe trotuare.

Potrivit H.C.L. 18/2008,  Art. 1, lit. i), proprietari şi persoanele fizice au obligatia de a îndepărta zăpada sau gheata. În acest sens, actul normativ prevede că neluarea măsurilor de curăţare a zăpezii, după depunerea acesteia şi anterior momentului de formare a gheţii, pe aleile de acces şi trotuarele din faţa imobilelor şi terenurilor deţinute cu orice titlu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 1000 lei.

„De asemenea, poliţiştii locali îi felicită pe cetăţenii Municipiului Buzau, care au dat dovată de spirit civic şi iau toate măsurile necesare pentru salubrizare împrejurul imobilelor, gest pe care ne-am dori să îl regăsim în acţiuniile tuturor cetăţenilor din Municipiul Buzau.

Poliţia Locală Buzau reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela, pentru a semnala situaţii, din sfera noastră de competenţă– 0238.955- Dispecerat.”, au transmis reprezentanții instituției din subordinea Primăriei.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

4 comments

  1. Felicitari!! Oamenii acestia i-am vazut in fiecare zi de aceste sarbatori pe strada. Felicitari!!!

  2. „”Politisti???”doamne…agenti de paza asa se numesc..

  3. Dumitrescu Ovidiu

    Pentru acești oameni tot respectul, aveti dreptate poliția locală pana acum blamată, sunt văzuți peste tot făcându-si treaba. Felicitari acestor oameni ai legii!!

  4. DUMNEALOR DACA TOT SUNT BINEVOITORI SI MANANCA DIN BANU PUBLIC DE CE NU PUN MANA PE CATE O LOPATA SA CURETE STRAZILE?! EII NU AU OBLIGATII NUMAI DREPTURI? Ca politisti nu sunt!

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*