VIDEO: Turmă de porci mistreți în oraș! | Explicația specialiștilor

În urmă cu aproape o lună de zile, mai mulți porci mistreți și-au făcut curaj și au vizitat Buzăul. Sălbăticiunile au fost filmate de un cameraman amator în jurul orei 05:00 dimineața, plimbându-se nonșalant pe strada Frăsinet din municipiu.

Prezența porcilor mistreți în apropierea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă nu este întâmplătoare. Ce i-a atras pe mistreți în oraș ne spune părintele Costel Vânătoru, cercetător de renume și director al SCDL Buzău:

„Sunt atrași de napi. Anul acesta, avem o cultură de Topinambur,- cartoful dulce -, iar porcii mistreți îi simt mirosul de la foarte mare depărtare. Pot veni și de la o sută de kilometri.”, ne-a transmis părintele director.

Dacă simt prezența omului, porcii mistreți pot fi agresivi. Cel mai probabil, patrupedele râmătoare din imagini au venit de pe Valea Slănicului, au trecut râul Buzău și au ajuns în oraș. Pagubele în cultura de napi au fost nesemnificative, au transmis reprezentanți SCDL Buzău.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*