Știrile zilei

2024, anul Trans Bus | Autobuzele electrice, gata să intre pe trasee

După o perioadă de șase ani în care a reușit să se desprindă de trecut, cunoscând o dezvoltare fulminantă, compania Trans Bus se pregătește să scoată pe traseu cele mai moderne autobuze deținute vreodată. Cum arată și unde vor circula acestea puteți afla din materialul următor.

În vara anului 2022, Primăria municipiului Buzău anunța că va demara procedura de achiziție a 13 autobuze electrice, care vor circula pe străzile Buzăului odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare pe trei artere: Unirii, Transilvaniei și Industriei.

Sfârșitul anului 2024 a adus cu sine mult așteptata recepție a proiectelor de modernizare care au pus Buzăul pe harta absorbției de fonduri europene. În aceste condiții, scoaterea pe traseu a autobuzelor electrice reprezintă doar o chestiune de timp.

Compania Trans Bus este pregătită logistic, în această perioadă având loc teste pe trasee, în vederea stabilirii orarelor și a timpilor de circulație.

  • Trans Bus a ajuns să circule în peste 20 de localități. 

Din firma aflată cândva în pragul falimentului, compania buzoiană Trans-Bus a devenit nu doar una profitabilă, ci și un actor important pe piața serviciilor de transport local din regiune. Tot mai multe comune deservite în prezent de firmele private cer transport de la Trans Bus, în timp ce lista localităților în care ajung autobuzele municipalității crește de la un an la altul.

Cele 13 autobuze electrice achiziționate prin fonduri europene de către Primăria Buzău vor circula pe cele trei artere proaspăt reabilitate.

Valoarea totală a investiției a fost de 30.014.834 lei, dintre care 21.878.859 reprezintă suma nerambursabilă atrasă prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Nouă dintre ele sunt marca BYD Europe, care aparține gigantului chinezesc BYD Group, cu o prezență pe piața europeană de peste 20 de ani, iar celelalte patru autobuze sunt marca TEMSA.

Un autobuz are o lungime de 12 metri, trei uși de acces, iar capacitatea unuia este de 35 de locuri pe scaune și 54 în picioare. Printre îmbunătățirile aduse de noile autobuze, se numără amplasarea unui dispecerat de transport și a unui centru de comandă, ce va integra centrul de comandă al întregului oraș, un sistem ticketing cu automate de eliberarea cardurilor de călătorie, sisteme de informare a călătorilor, dar și sisteme de supraveghere video în stații și autobuze.

FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. când au fost cumpărate?
    ce termen de garanție a rămas?
    a trecut din termenul de garanție în timp ce ele nu au fost folosite?
    dacă da, cine e vinovat?

  2. De regulă, termenul de garanție curge de la data recepției cantitative și calitative fără obiecțiuni. Ar trebui ca cei de la TransBus să de-a explicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button