EconomicȘtirile zilei

27 de afaceriști din Buzău, cercetați de DNA

Nu mai puțin de 27 de oameni de afaceri din Buzău sunt anchetați de DNA, în cadrul dosarului de cercetare deschis săptămâna trecută pe numele a șase angajați de la ANAF Buzău.

Mmiercuri, 2 februarie, procurorii DNA au anunțat că șase funcționari ai Fiscului buzoian, printre care și un șef serviciu, sunt cercetați penal. Procurorii anticorupție au revenit cu detalii, elementul de noutate fiind acela că ancheta a fost extinsă în cazul a nu mai puțin de 27 de oameni de afaceri. Mai exact, este vorba despre afaceriști care colaborau cu angajate ale Fiscului, în sensul că acestea din urmă țineau contabilitatea firmelor respective.

Iată ce transmit procurorii DNA:

“În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 124/VIII/3 din 02 februarie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmării penale față de 27 oameni de afaceri cu privire la săvârșirea, în forma complicității, a infracțiunii prevăzute de art. 11 din Legea 78/2000, respectiv îndeplinirea unei însărcinări, intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare ori participarea cu capital la un operator economic privat față de care avea sarcina de a-l supraveghea, controla, reorganiza sau lichida, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, în formă continuată.

Astfel, deși angajatele Fiscului aveau sarcina de a control firmele respective și de a se asigura că administratorii lor respectă legea, în fapt, ele țineau evidența contabilă. În dosar se desfășoară cercetări și față de alte persoane, mai subliniază procurorii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Fass! Mare inginerie, 5 functionare de la ANAF isi rotunjeau veniturile tinand contabilitatea a 27 firme… DNA, vezi contractele de achizitii publice din plandemie, vezi unde s – au dus miliardele de euro imprumutate in ultimii 2 ani, lasa gainariile. Paine si circ…

    1. Peste tot este aceeași poveste. Doar nu și-or tăia singuri craca. Trebuie control pe direcții indicate ,iar marile faulturi rămân nepedepsite. După ce pleacă bambilici scartu’ ,se vor afla multe .Acum are „imunitate”.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button