EducaţieȘtirile zilei

Buzoianul Ionuț Cimacenco, pe podiumul Campionatului Mondial de Rachetomodele

Un buzoian a urcat pe podium la Campionatul Mondial de Rachetomodele desfășurat în perioada 22-29 august la Lvov, Ucraina. Ionuț Cimacenco, elev la Palatul Copiilor Buzău. Buzoianul a obținut locul III la competiția internațională la individual clasa S7 -machete funcționale.

Alături de Ionut Cimacenco au concurat, la categoria juniori, Catalin Chelmus de la CSM si Eduard Stan de la Chimia. Delegatia României a fost condusă tot de un buzoian, Lucian Sercăianu, în calitate Team Manager. Pentru juniori Campionatul Mondial de Rachetomodelism din Ucraina s-a aflat la cea de a 12 a editie, iar la seniori la editia a 21 a, competitia fiind una strânsă.

La start s-au înscris peste 25 de tari dintre care China, SUA, Canada sau Japonia, tari care au o mare traditie aeronautica. Reaminitm că, la precedentele campionate mondiale, din Bulgaria (2014), România a cucerit două medalii de argint si una de bronz.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!