Utile

5 sfaturi pentru curățarea feței

Curățarea feței în fiecare zi poate părea o activitate simplă, dar, de fapt, necesită timp și atenție.

Mulți consideră că este îndeajuns să-ți cureți fața doar pentru a îndepărta machiajul sau atunci când este murdară. În realitate, este indicat să faci acest lucru de două ori pe zi, odată dimineața și odată seara, înainte de culcare.

Îndepărtarea reziduurilor care se adună după o zi întreagă va susține pielea în procesele sale de regenerare și reînnoire peste noapte.

Având în vedere cât de importantă este această activitate, iată 5 sfaturi pentru curățarea feței în mod corespunzător:

 1. Nu folosi săpunuri dure pentru curățarea feței

Cu excepția cazului în care sunt special formulate pentru tipul tău de ten, săpunurile dure pot altera echilibrul pH-ului pielii, promovând creșterea bacteriilor și a ciupercilor.

De asemenea, există o tendință ca oamenii să caute săpunurile sau produsele de curățare care fac mai multă spumă – aceștia consideră că dacă nu există spumă, pielea nu se curăță bine. Dar acest lucru poate împiedica, de fapt, producerea uleiurilor naturale la nivelul feței.

 1. Folosește apă micelară pentru curățare

Apa micelară este, de fapt, apă care conține molecule de micele. Acestea se atașează de machiaj și de reziduurile acumulate și le descompun.

În acest context, apa micelară poate aduce multe beneficii în îngrijirea feței, inclusiv:

 • curățare blândă, dar eficientă;
 • clătirea cu apă nu este necesară după utilizare;
 • piele echilibrată, hidrată;
 • potrivită pentru toate tipurile de ten.
 1. Folosește un toner pentru reechilibrarea pielii

Deși din punct de vedere tehnic nu este tocmai un pas în spălarea și curățarea feței, multe persoane ratează adesea importanța reechilibrării pielii.

Tonerele sunt formule ușoare, sub formă de lichid, folosite inițial pentru a restabili pH-ul pielii, protejând tenul de bacterii. Astăzi, multe tonere vin cu beneficii suplimentare care vizează probleme specifice.

Găsește un toner care are unul sau mai multe dintre următoarele ingrediente:

 • apă de trandafiri – are proprietăți anti-îmbătrânire;
 • mușetel – cunoscut pentru calitățile sale calmante;
 • acid salicilic – pentru a ajuta la combaterea acneei.
 1. Nu uita să hidratezi pielea de fiecare dată

Pe lângă restabilirea pH-ului, asigură-te că îți ajuți pielea să rămână hidratată.

Anumitor persoane le place senzația de „uscăciune” după curățare, dar acesta nu este un semn bun dacă ne gândim la sănătatea pielii.

Aplicarea produselor dermatocosmetice de la Ducray, în funcție de tipul de ten și nevoi, îți va proteja pielea împotriva uscării excesive și a altor afecțiuni asociate.

 1. Experimentează în rutina ta de curățare a feței

Acum este mai ușor decât oricând să găsești persoane cu tipuri de piele similare care împărtășesc idei pe care le poți încorpora în rutina de curățare și îngrijire a feței.

De asemenea, vei descoperi că există persoane care nu acordă o atenție deosebită îngrijirii pielii, probabil pentru că nu și-au deteriorat încă bariera cu acizi sau exfolianți. Prin urmare, nu te descuraja dacă rezultatele întârzie să apară.

Curățarea feței este doar primul pas în menținerea stării naturale a pielii tale. Restul depinde de alte produse, cum ar fi seruri cu vitamine și măști de față. În plus, alimentele pe care le consumi zi de zi, antrenamentele fizice și nivelul de stres joacă un rol în sănătatea tenului tău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!