Cultură

FESTIVAL-CONCURS: „Mă uit pe Buzău la vale”, la a doua ediție, sub egida Consiliului Județean

Considerat un succes încă de la prima ediție, festivalul-concurs ce poartă semnătura Centrului Județean de Cultură și Artă, prin Consiliul Judetean Buzău, se anunță a fi un veritabil spectacol de muzică și dans, la care și premiile vor fi pe măsură.calusarii_de_la_serbanesti_69520200
În data de 25 octombrie, instituția condusă de Adrian Petre, cu girul Consiliului Județean, va organiza cea de-a doua ediție a festivalului „Mă uit pe Buzău la vale”. Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Consiliului Județean și își propune să reunească sub cupola talentului cei mai valoroși copii, interpeți de muzică și dans popular.
În același timp, organizatorii își propun să stimuleze interesul publicului buzoian pentru receptarea creațiilor folclorice autentice și să valorifice comorile cântecului, ale dansului și ale portului popular buzoian.
  • Concursul se va desfășura pe nivele de vârstă. Concurentii se pot înscrie la sectiunile festivalului dupa cum urmează:
1. Solisti vocali cu varste cuprinse între 6 ani și 13 ani, 14 ani și 18 ani;
2. Grupuri vocale cu varste cuprinse între 6 ani și 13 ani, 14 ani și 18 ani
3. Formatii, ansambluri de dans popular, obiceiuri traditionale cu varste cuprinse intre 6 ani și 13 ani, 14 ani și 18 ani
Jurizarea interpretilor participanti la concurs se va face tinandu-se seama de calitatea interpretarii, autenticitatea si valoarea artistica a pieselor, tinuta scenica, frumusetea si originalitatea costumului popular.
Premiile pornesc de la 100 de lei și ajung până la 800 de lei, în funcție de categoria pentru care se acordă. Relatii suplimentare privind organizarea si desfasurarea concursului se pot obtine la telefonul: 0238/710383 – Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button