Știrile zilei

Femei care ne inspiră: buzoianca Anda Antohe, manager Hotel Pietroasa

𝐷𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝐴𝑛𝑑𝑎 𝑠𝑡𝑖𝑚 𝑐𝑎 𝑠𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎 𝑝𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑛 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙 𝑠𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛𝑎 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑎𝑛𝑖𝑖 𝑠𝑖 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑑𝑢𝑐 𝑢𝑛 𝑖𝑚𝑝𝑎𝑐𝑡 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑣 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑏𝑢𝑧𝑜𝑖𝑎𝑛𝑎. 𝑁𝑜𝑖 𝑎𝑚 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠𝑐𝑢𝑡-𝑜 𝑝𝑒 𝐴𝑛𝑑𝑎 𝑖𝑛 2022 𝑙𝑎 𝑜 𝑖𝑛𝑡𝑎𝑙𝑛𝑖𝑟𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑐𝑢𝑚 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑚 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑖𝑛 𝑏𝑖𝑛𝑒 𝑖𝑛 𝐵𝑢𝑧𝑎𝑢. 𝐷𝑒 𝑎𝑡𝑢𝑛𝑐𝑖 𝐻𝑜𝑡𝑒𝑙𝑢𝑙 𝑃𝑖𝑒𝑡𝑟𝑜𝑎𝑠𝑎 𝑎 𝑑𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑔𝑎𝑧𝑎 𝑖̂𝑛𝑡𝑎̂𝑙𝑛𝑖𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑡𝑤𝑜𝑟𝑘𝑖𝑛𝑔 #𝑆𝑒𝑟𝑖𝑆𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒, 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑛𝑎 𝑭𝒖𝒏𝒅𝒂𝒕𝒊𝒂 𝑪𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒓𝒂 𝑩𝒖𝒛𝒂𝒖 𝑠𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑎𝑙𝑛𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎 𝑖𝑑𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑢𝑧𝑎𝑢 𝑢𝑛 𝑙𝑜𝑐 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑢𝑛 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑛𝑜𝑖. 𝐻𝑎𝑖𝑑𝑒𝑡𝑖 𝑠𝑎 𝑜 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑚 𝑝𝑒 𝐴𝑛𝑑𝑎 𝐴𝑛𝑡𝑜ℎ𝑒.


R: 𝗖𝘂𝗺 𝘁𝗶-𝗮𝗶 𝗮𝗹𝗲𝘀 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮 𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲𝘇𝗶?

Anda Antohe: Pot afirma că ea m-a ales pe mine. La finalizarea INPPA am avut oportunitatea de a lucra la o casă de avocatură prestigioasă, experiență ce mi-a creat premisele de a înțelege, pe lângă cunoștințele tehnice dobândite, mecanismele de management ale unei companii. Avea să fie un preambul despre ceea ce urma să se contureze. Astfel, pentru că permanent orașul natal a rămas în sufletul meu și că industria ospitalității a fost puternic înrădăcinată în ADN-ul familiei mele, după 10 ani am decis să revin în Buzău și să transform business-ul familiei într-o prioritate, înglobând toată experiența dobândită anterior.


R: 𝗖𝗶𝗻𝗲 𝘁𝗲-𝗮 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻𝘂𝘁 𝗹𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁?

Anda Antohe: Deși inițial persoanele apropiate nu au înțeles rațiunea pentru care am ales să-mi aloc resursele de timp și energie în alte companii, aparent dincolo de repere raționale, am susținut că nu poți ocupa o funcție de conducere dacă nu ai deținut în prealabil calitatea de angajat. În mod autentic, au crezut în mine și în faptul că sunt competentă în domeniul exercitat, dar și că sunt capabilă de orice. Treptat, încrederea în mine s-a clădit ca într-o oglindă. A reprezentat aportul emoțional ce mi-a dat curaj să mă avânt în scena business-ului.


R: 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝘁𝗮 𝗶𝗹 𝗰𝗿𝗲𝗲𝗮𝘇𝗮 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗮?

Anda Antohe: Indubitabil, emoția este o condiție sine qua non în orice proces de creație. O parte vitală din farmecul poveștilor de familie este continuitatea. Sunt profund recunoscătoare de faptul că activitatea noastră este una recognoscibilă, ce a atribuit industriei ospitalității alte valențe.


R: 𝗔𝗹𝗲𝗴𝗲 𝘀𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲 𝘂𝗻 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝘁 𝗰𝘂 𝗼 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗯𝘂𝘇𝗼𝗶𝗮𝗻𝗮?

Anda Antohe: O amintire realmente indelebilă o reprezintă implicarea mea, ca avocat, într-un proiect ce a presupus dotarea a 17 spitale din țară cu aparatură medicală și în care spitalul din Buzău a fost reintrodus pe listă.


R: 𝗖𝗲 𝗰𝗿𝗲𝘇𝗶 𝗰𝗮 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮 𝗳𝗮𝗰𝗲𝗺 𝗳𝗶𝗲𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗻𝗼𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝗼 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁𝗮?

Anda Antohe: Dacă în multe contexte sintagma “omul sfințeste locul” poate părea un truism, pentru mine este adevărul pur. Să luam exemplul unui stup de albine ca și ecosistem: pentru a fi eficienți ca indivizi și societate, trebuie să ne cunoaștem rolul și să îl ducem la îndeplinire cât de bine posibil. Locul de care aparținem și rolul să devină coordonate esențiale ele existenței noastre. Ceea ce trebuie să schimbăm este mentalitatea, acel cumul de convingeri și lentile prin care privim viața cei mai mulți dintre noi. Iar acest lucru se face persoană cu persoană, poveste cu poveste.


R: 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗶𝗻𝗶𝘁𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝗹𝗲 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗿𝗶?

Anda Antohe: Uniunea Producătorilor locali, Fondul Științescu Buzău, Buzau International Arts Festival, Teatru la conac, acestea oferă continuitatea unor repere în domeniile respective.


R: 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮 𝗮𝗹𝘁𝗲 𝟯 𝗳𝗲𝗺𝗲𝗶 𝗰𝘂 𝗶𝗻𝗶𝘁𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂.
Anda Antohe: În țesătura realității cotidiene, femeile au un mix de emoții care adesea le subminează. Să fii femeie într-o postură de forță, în care ești factor decizional și dezvolți strategii reprezintă un subiect supus multor straturi de prejudecăți. Pe cale de consecință, Florina Potirniche, Oana Matache, Corina Poenaru Moise, Cătălina Jingoiu, Lavinia Iordache, Mihaela & Irinel Constantinescu sunt modele puternice, reale sanctuare de înțelepciune feminină.

𝑪𝒂𝒎𝒑𝒂𝒏𝒊𝒂 𝑳𝒖𝒏𝒂 𝑭𝒆𝒎𝒆𝒊𝒊 este organizată la nivel local de Fundatia Comunitara Buzau și reprezintă un moment oportun de a pune reflectorul pe femeile care se implică în dezvoltarea comunității buzoiene fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. Valorile pe care le promovăm în rândul femeilor sunt 𝙍𝙚𝙘𝙪𝙣𝙤𝙨̦𝙩𝙞𝙣𝙩̦𝙖̆, 𝘾𝙤𝙣𝙚𝙘𝙩𝙖𝙧𝙚, 𝘼𝙥𝙧𝙚𝙘𝙞𝙚𝙧𝙚 și ne dorim să creăm modele de inspirație și bune practici în comunitatea buzoiană.
__________

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button