Știrile zilei

Beți morți la volan, pe șoselele Buzăului

A devenit o obișnuință ca, la câteva zile, buzoienii să afle despre (încă) un șofer scos la timp din trafic de polițiști, din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice. Așa se face că alcoolul la volan nu lipsește din buletinul de presă al poliției așa cum nu lipsește martie din post.

Ultimul caz este cel al unui bărbat de 38 de ani, din Vernești care, în seara zilei de 23 martie, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul în localitatea Berca. Întrucât mirosea a băutură de la o poștă, bărbatul fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. La analizele de sânge, valoarea aproape că se dublează.

De multe ori, alcoolul la volan se asociază și cu alte infracțiuni. De pildă, duminică seară, polițiștii de la Merei au reținut un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Vadu Pașii, bănuit de comiterea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Conducătorul auto fusese surprins de polițiști, la volanul autoturismului, pe o stradă din Vadu Pașii. La o primă verificare, au stabilit că tănărul nu deține permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza materialului probator administrat, tânărul a fost reţinut de polițiști, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Nu întotdeauna aventurile șoferilor prieteni cu alcoolul se încheie așa. Din nefericire, în unele cazuri consecințele sunt dramatice, așa cum s-a întâmplat, de pildă, în cazul adolescentului Cosmin Bașturea.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button