Economic

„În țara-n care salariile cresc și TVA-ul scade.” Un articol cu zâmbetul pe buze

Îți trebuie mult sânge să-ți mai dai cu presupusu’ despre treburile nației după ce ai trimis scrisoarea aia candidatului Iohannis și te-au făcut de râs pe toată media susținătorii președintelui. Acum nu că mi-ar fi murit lăudătorii, dar am scris câteva articole pe contrasens, în urma cărora mi-am luat-o de nu m-am văzut. Indiferent că cei vizați s-au numit PSD-iști sau PNL-iști.
Fără să am vreo treabă cu fenomenul politic și nici măcar economic, îmi permit să fac și eu câteva constatări pesonale referitoare la țărișoara mea. Că tot sunt la modă păreriștii.646x404
În țara în care salariile cresc și TVA-ul scade, prim-ministrul e principalul vinovat. Dar cum își permite, domnule, să mărească salariile într-o țară de masochiști, în care unii vor sărăcie și foamete?!
În țara în care salariile cresc și TVA-ul scade, Guvernul trebuie demis. Pentru că înregistrează creștere economică și pentru că adoptă măsuri sociale, în favoarea celor mulți. Ce fel de suflet o avea și Ponta ăsta de promovează valorile de stânga, într-o țară în care bugetarii sunt căpușele sistemului?!
În țara în care salariile cresc și TVA-ul scade, în sfârșit ia cineva o măsură bună pentru a ține medicii acasă. Dar cum îți permiți, domnule Guvern, să mărești salariile personalului medical? Dumneata n-ai învățat la școală că sănătatea e cea mai importantă și că medicii trebuie să plece cât mai repede în Occident, ca să crăpăm odată cu toții?..
În țara în care salariile cresc și TVA-ul scade, ne preocupă al naibii de mult cum o să suporte bugetul nostru creșterile de salarii și scăderea taxelor. Ce să-ți povestesc! De parcă ne-ar interesa de unde vin banii, câtă vreme vin și-i simțim în portofel. Adică nu ne interesează de unde vin gălețile și brichetele din campania electorală, dar nu mai putem dormi noaptea de grija efortului bugetar!
În țara în care salariile cresc și TVA-ul scade, prim-ministrul trebuie să plece. Să vină, domne’, un premier sănătos la bilă, care știe să taie-n carne vie! Că n-au trecut decât cinci ani de când își punea lumea ștreangul de gât că nu mai avea cu ce-și plăti ratele..
În țara în care salariile cresc și TVA-ul scade, ne interesează atât de mult ce culoare are Palatul Victoria, încât nu mai vedem pădurea de copaci. De parcă m-ar durea de cine conduce, câtă vreme e o oareșcare stabilitate economică..
În țara în care salariile cresc și TVA-ul scade, morala, rațiunea, chiar și religia, ne îndeamnă să fim oricum: toleranți, prietenoși, optimiști, activi, veseli. Dar nu PROȘTI.
Perplex,
Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Felicitări, domnule Sontica, pentru modul dumneavoastră de a prezenta situația și altfel decit am fost manipulați s-o percepem atitia ani(cel puțin, mulți dintre concetățenii noștri).Părerea mea, însă, e ca foarte multi romani nu sunt pregătiți pentru o viata normala, de „oameni”, sclavia, chiar și cea modernă în care mulți dintre noi își duc traiul, paridu-li-se o stare de” normalitate”, un adevarat,”modus vivendi”.De ce să fie bine, dacă și daca- i rău, e bine!? Se spune ca nu-i bine ca muritorul de rind s-o ducă „omenește” întrucit, în lipsă de griji cotidiene, ar începe chiar să gândească, să- și adreseze întrebări și aceste” activitati” nu le-ar prii deloc celor puțini și „deștepți”care se pricep la joacă asta” de-a prostitul pe prosti”.Cu riscul de a nu face avere, nici in continuare si de a nu deveni persoana publica, voi continua să traiesc ca „un Om”. Cogito,ergo sum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button