Știrile zilei

El este inginerul de 24 de ani care a murit încercând să salveze victimele unui accident

Tânărul care și-a pierdut viața vineri, la Mărăcineni, în timp ce încerca să acorde primul ajutor victimelor unui accident rutier, era inginer și lucra la firma unchiului său. Costel Zară este deplâns acum de întreaga comunitate vrânceană din care făcea parte, iar primarul din Vârteșcoiu a decis să mute sărbătoarea comunei într-un alt sat, deoarece, lângă locația stabilită inițial, locuiește familia îndurerată a tânărului.

Jurnaliștii de la Monitorul de Vrancea au publicat un amplu material despre nenorocirea care s-a abătut asupra liniștitei comunități vrâncene:

„Lacrimi și durere într-o familie din Vârteșcoiu, după ce unicul copil le-a murit în timp ce încerca să salveze victimele unui accident rutier, produs la ieșire din localitatea Gura Câlnăului, spre Mărăcineni, în județul Buzău. Costel Zară era șofer de tir, iar vineri dimineață a oprit pe marginea drumului să acorde primul ajutor unor persoane implicate într-un eveniment rutier. El a fost lovit în plin de o mașină.

Vrânceanul avea doar 24 de ani, pe care îi împlinise la începutul lunii august. În primăvară, el a absolvit Facultatea de Agronomie din Iași. „Felicitări, domnule inginer“, i-au scris în luna mai, prietenii pe Facebook. Muncea la firma unchiului său, pentru a se întreține. Tatăl lui este plecat la muncă în Italia de mai mulți ani, iar în urmă cu câteva săptămâni mama victimei plecase în concediu la soț. Acum, cei doi vor veni împreună acasă pentru a-și îngropa unicul copil.

„Băiatul este de la noi din localitate, un copil tare bun, a crescut în ochii mei. Este o tragedie pentru întreaga comunitate. Muncea ca șofer la firma unchiului său. Pe 3 august împlinise 24 de ani și era singurul copil la părinți. Din această cauză am și schimbat locația unde trebuia să se desfășoare Zilele Comunei, pentru că ar fi însemnat să fie în apropierea casei băiatului” ne-a declarat Viorel Mîrza, primarul comunei Vârteșcoiu.

„Dragi locuitori,

Cu durere în suflet vă anunțăm că în această dimineață într-o familie din comuna noastra a avut loc un eveniment tragic, care ne afectează pe noi toți. Ținem să transmitem condoleanțe familiei îndurerate și Dumnezeu să-l odihnească în pace! Datorită acestui eveniment tragic, suntem nevoiți ca evenimentele artistice care se vor desfășura cu ocazia Zilelor Comunei să fie mutate în satul Faraoanele, deoarece îndurerata familie se află în vecinatatea locului unde urma să aiba loc manifestările cultural artistice. Premierea elevilor și a cuplurilor de aur va fi la Căminul Cultural Virtescoiu pe data de 15 august orele 16.00. Primar, Viorel Mîrza!“ se arată într-o postare de pe pagina de facebook a Primăriei Vîrteșcoiu.”

Materialul complet despre tragedia produsă ieri, pe DN2 E85, la ieșire din localitatea Gura Câlnăului spre Mărăcineni, poate fi citită AICI.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button