CORONAVIRUS

A avut zile! / Sergentul Bogdan Dragomir a scăpat cu viață din IADUL de la Kandahar

Sergentul Bogdan Dragomir, rănit în incidentul de sâmbătă din Afganistan şi internat la un centru medical din Bogdan DragomirGermania, se află în stare stabilă şi nu are niciun organ vital rănit. Subofițerul în vârstă de 26 de ani, din Maxenu, a fost împușcat sâmbătă, alături de doi camarazi, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, care au decedat la scurt timp.
Potrivit unui comunicat, „Sergentul Bogdan Dragomir, rănit în incidentul de sâmbătă din Afganistan şi aflat la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, este în stare stabilă şi urmează să fie supus unor investigaţii medicale complete. Conform primelor constatări, acesta nu are afectat niciun organ vital şi este de aşteptat ca evoluţia stării sale de sănătate să fie favorabilă”, se mai precizează în comunicat.
Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Militari sicrieKandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.
Luni dimineață, trupurile celor doi ostași căzuți la datorie au fost urcate într-o aeronavă militară ce a decolat de pe aeroportul Bazei militare din Kandahar, camarazii lor oficiind înainte o ceremonie militară și religioasă. Aeronava a aterizat pe aeroportul Otopeni, în jurul orei 20:00. Spre miezul nopții, sicriele cu trupurile celor doi, înfășurate în tricolor, au ajuns la Buzău, fiind depuse la Biserica Eroilor. Sublocotenenții post-mortem Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu vor fi înmormântați cu onoruri militare, în Cimitirul Eroilor din Buzău.
Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat, luni, că un al treilea afgan ar fi fost arestat în legătură cu incidentul produs la sfârșitul săptămânii trecute în apropiere de Kandahar, soldat cu moartea a Militaridoi militari români.

Se pare ca exista si un al treilea afgan care ar fi fost arestat in legatura cu incidentul respectiv. Din pacate, asemenea incidente au suficiente precedente in teatrul de operatii Afganistan. I-au lovit naprasnic si pe aliati ai nostri si pe americani. Au fost luate o serie de masuri speciale pentru prevenirea si combaterea lor. Sunt implementate proceduri dedicate acestui tip de risc, dar cu toate acestea, desi recent fenomenul se diminuase si chiar la un moment dat disparuse, intr-un teatru de operatii precum Afganistanul, cu un asemenea grad ridicat de risc, ele nu pot fi, din pacate, excluse”, a afirmat Motoc, dupa ce a participat la o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial, cu prilejul zilei de 9 mai.
Demnitarul a precizat că ancheta militară legată de acest incident este făcută de români, cu sprijin și informații de la aliați și de la autoritățile afgane. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close