PoliticăȘtirile zilei

A fost prima zi. Iată ce s-a discutat

Comisia specială pentru Codul Administrativ și-a început lucrările, joi fiind ziua consacrată discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe marginea viitorului act normativ, a anunțat președintele acesteia, deputatul social-democrat de Buzău Marcel Ciolacu.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul buzoian anunță că lucrările de săptămâna viitoare vor fi consacrate discuțiilor cu reprezentanții structurilor asociative ale consiliilor județene și municipiilor.

„La Comisia specială pentru Codul Administrativ i-am avut ca invitați pe reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care au făcut o prezentare generală a principalelor noutăți pe care unificarea legislației le va aduce în ceea ce privește administrația publică locală și centrală, funcția publică, instituția prefectului sau proprietatea publică și privată. Săptămâna viitoare vom asculta opiniile reprezentanților Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și ai Asociației Municipiilor din România, deoarece ne dorim ca viitorul act normativ să reflecte cât mai bine realitățile și nevoile concrete din administrația publică”, a scris Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că deputatul social-democrat de Buzău Marcel Ciolacu, fost vicepremier în guvernul condus de Mihai Tudose, a fost ales preşe­dinte al Comisiei speciale pentru elaborarea Codului administrativ. Vicepreşedinte al comisiei este deputatul liberal Victor Paul Dobre, iar secretar ar urma să fie senatorul liberal-democrat Ionuţ Sibinescu.

Comisia specială ar urma să preia proiectul de Cod administrativ iniţiat de Partidul Social Democrat, care se află în procedură legislativă normală în Senat, la Comisia de administraţie. Potrivit atribuţiilor sale, Comisia va avea ca obiective ­ana­liza cadrului normativ actual, ela­borarea unor proiecte, precum şi centralizarea şi examinarea iniţiativelor Legislative care vizează domeniu administrativ.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: