Administrație Știrile zilei

Consulul General al României la Bilbao, desemnat Cetățean de Onoare al județului Buzău

Atmosferă festivă în cadrul ședinței ordinare a lunii la Consiliul Județean Buzău. Consulul General al României la Bilbao, Marian Popescu, a fost desemnat Cetățean de Onoare al județului Buzău, titlul fiind conferit de aleșii județeni la propunerea președintelui Petre Emanoil Neagu. De asemenea, aleșii au mai aprobat  o finanțare nerambursabilă de 1.200 de lei pentru editarea unui volum de poezii aparținând unei eleve a Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca.

A fost o atmosferă destinsă la Consiliul Județean, acolo unde consulul României la Bilbao a fost invitat pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău. Marian Popescu este buzoian la origini, fiind de fel din orașul Pătârlagele, absolvent al fostului Liceu de Poliție „Neagoe Basarab” din Buzău.

La finalul ședinței de consiliu, la care invitat a fost și prefectul Carmen Ichim, Consulul General al României la Bilbao a primit din partea oficialilor județului flori, o diploma și o plachetă de Cetățean de Onoare al județului Buzău și a declarant că se va străzui să promoveze cât mai bine județul natal în cadrul misiunilor diplomatice ce îi vor fi încredințate.

De asemenea, tot astăzi, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre ce privește cofinanțarea cu 50.000 de euro de către unui proiect ce prevede reabilitarea Secției de Terapie a Spitalului Raional Soroca. În cadrul aceleiași ședințe, pe lângă publicarea primului volum de versuri intitulat „Perlele Sufletului”, eleva basarabeancă Ana-Maria Halupneac a primit și un premiu de 2.000 de lei, acțiunea de joi înscriindu-se în cadrul manifestărilor organizate de Consiliul Județean cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.