Vintilă VodăȘtirile zilei

A început „marea asfaltare” de la Vintilă Vodă

Primăria Vintilă Vodă a dat startul unui amplu proiect investiţii cu fonduri guvernamentale, care se va finaliza cu asfaltarea a 32 de drumuri de interes local.

Anunțat în toamna anului 2023, proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Vintilă Vodă” a adus în comuna de pe Valea Slănicului o finanțare de aproximativ 12 milioane de lei, bani acordați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Primul drum intrat în reabilitare totală are lungimea de un kilometru și se va finaliza în aproximativ două săptămâni, a anunțat primarul Ion Coman:

Dragi locuitori ai comunei Vintilă Vodă,

Vă anunțăm că am început lucrările de reabilitare și asfaltare pe drumul Lunca Ganței, o șosea cu lungimea de peste un kilometru, care asigură accesul sătenilor din Ganța către DJ 203K. În prezent, firma executantă realizează lucrări de decopertare, de umplere a stratului de fundare cu balast și piată spartă, după care va urma asfaltarea propriu-zisă.

Constructorul estimează că, în aproximativ două săptămâni, drumul va fi gata.

Pe această cale, îi asigurăm pe locuitorii satului Ganța că apa nu le va intra în curți, după reabilitare. De altfel, șoseaua a fost supusă unui proces de reconfigurare, cu scopul de a o poziționa la o altitudine inferioară față de nivelul anterior.

Am făcut acest lucru pentru că lățimea drumului, de numai 3 metri, nu a permis executarea de șanțuri de scurgere.

În curând va începe și reabilitarea altor drumuri de interes local din satele comunei noastre, în cadrul proiectului cu finanțare guvernamentală, prin Programul Național de Invetiții „Anghel Saligny”, despre care v-am anunțat în toamna anului trecut. Proiectul are o valoare de aproximativ 12 milioane de lei și prevede asfaltarea a 32 de străzi din comuna noastră.

Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere, asigurându-vă totodată de sprijinul nostru necondiționat în rezolvarea problemelor edilitare. Împreună continuăm proiectele de modernizare a comunei!”, a transmis Ion Coman, primarul comunei Vintilă Vodă.

FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!