Știrile zilei

„A murit azi-dimineață” | Rudele au făcut anunțul

Norica Botonog, femeia de 42 de ani care a făcut șoc anafilactic de la o injecție primită acasă, a încetat din viață astăzi la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Femeia fusese adusă în stop cardio-respirator și se afla în comă de aproape două săptămâni pe secția ATI. Rudele sunt hotărâte să o dea în judecată pe asistenta care i-a făcut injecția.

Problemele femeii au început după Anul Nou, atunci când a început să aibă probleme respiratorii. După mai multe tratamente rămase fără efect, aparținătorii au decis ca aceasta să urmeze un tratament injectabil. O asistentă care nu profesează în Spitalul Județean, dar care făcea injecții oamenilor din cartier i-ar fi administrat o cefalosporină, moment în care femeii i s-a făcut rău.

Speriate și văzând că ambulanța nu mai ajunge, rudele au urcat-o în mașină și au adus-o la spital. Era mai mult moartă decât vie și doar manevrele de resuscitare făcute in extremis și cu mult profesionalism de către medicii UPU au readus-o la viață. De atunci însă, pacienta este în comă.

„În cursul zile de 15 februarie, a fost adusă la UPU de către familie, o pacientă inconștientă. În urma examinării  efectuate de medicii de gardă s-a constatat că este stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare avansată, care au durat aproape 50 de minute, ulterior pacienta fiind mutată în Terapie Intensivă. Motivul stopului cardia a fost cel mai probabil administrarea unui medicament, un șoc anafilactic în urma medicamentului administrat la domiciliu. Asta, din declarația aparținătorilor. Din declarația aparținătorilor am aflat că ar fi fost o cefalosporină. Pacienta prezenta o afecțiune respiratorie care dura de după Revelion și a urmat tot felul de tratamente, ba empirice, ba recomandate de medic. Ulterior s-a hotărît să facă tratament injectabil, iar persoana care a venit acasă la pacientă i-a administrat acest medicament” , a explicat  medicul urgentist Adrian Zoican, șeful UPU Buzău.

Disperate că starea de sănătate a femeii nu se îmbunătățește, rudele au luat cu asalt holurile spitalului și au cerut transferarea pacientei la o unitate medicală din București. Medicii de la Floreasca au transmis că, în acest caz, ei îi vor administra același tratament ca la Buzău, astfel încât transferul pacientei nu se justifică.

Poliția nu a deschis un dosar penal în acest sens, deoarece nu a fost sesizată. Rudele femeii spun că vor depune plângere împotriva celei care a administrat tratamentul. Oamenii povestesc că este vorba despre o fostă angajată a policlinicii din Buzău, la care apelau adesea pentru tratamente.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button