Știrile zilei

A rămas fără bani, după ce a fost abordată pe stradă de un „valutist”

Mare atenţie la escroci! Manifestați prudență atunci când persoane străine vă abordează sub diferite pretexte, oferindu-vă servicii avantajoase sau reduceri atractive!

O râmniceancă de 51 de ani a pățit-o ziua în amiaza mare, chiar în timp ce se pregătea să intre într-o casă de schimb valutar.

În ziua de 30 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au identificat principalul bănuit de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „şmen”, un bărbat în vârstă de 39 de ani din judeţul Neamţ.

Fapta fusese sesizată Poliţiei la sfârşitul lunii iulie a.c., de către o râmniceancă de 51 de ani. Din discuţiile purtate cu aceasta s-a stabilit că, în timp ce se afla în zona unei case de schimb valutar cu intenţia de a schimba valută a fost abordată de un necunoscut care i-ar fi oferit un curs de schimb avantajos. În timpul tranzacţiei râmniceanca ar fi constatat lipsa sumei de 250 de lei fapt pentru care a restituit toată suma pentru verificare. Ulterior, bărbatul ar fi adăugat suma ce lipsea şi i-ar fi înmânat banii pentru schimbul efectuat.

La scurt timp, femeia a constatat că din banii primiţi lipsea suma de 2700 de lei, bani ce ar fi fost sustraşi în momentul în care a primit toată suma pe tranzacţia efectuată.

Prejudiciul, în valoare de 2700 de lei, a fost recuperat integral. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button