Politică

Acuzații grave, la adresa Prefecturii și a instituțiilor de control din Buzău

Într-o conferință de presă desfășurată, astăzi, la sediul PSD Buzău, senatorul social-democrat Lucian Romașcanu a vorbit despre o serie de acțiuni la limita legii pe care le-ar întreprinde anumite instituții din Buzău. Purtătorul de cuvânt al PSD a lăsat să se înțeleagă faptul că Prefectura și unele instituții din subordine exercită presiuni asupra primarilor și a unor antreprenori, în contextul apropierii alegerilor parlamentare.

În cadrul conferinței de presă la care a participat și primarul Constantin Toma, senatorul Romașcanu a transmis că are numeroase semnale din partea unor primari care ar fi fost „curtați” de actualul prefect, în contextul în care alegerile parlamentare bat la ușă, iar primarii de comune sunt cei mai valoroși „agenți electorali” pentru un partid.

Romașcanu a mai vorbit și de anumite presiuni ale unor instituții din subordinea Prefecturii, care, întâmplător sau nu, au aplicat amenzi uriașe – chiar și de trei ori pe săptămână – unor agenți economici apropiați de PSD.

„Au început deja telefoane către primari, controale care duc spre o zonă dincolo de normal; vom fi foarte atenți și vom răspunde pe măsură. Nu cred că e cazul să avem amenzi de câte trei ori, patru ori pe săptămână pentru anumiți agenți economici care au o anumită orientare politică. Poate ar fi cazul să facă abonamente, să nu-i mai deranjeze pe oameni de atâtea ori”, a precizat senatorul Romașcanu.

  • „Nu vom asista pasivi la ce se întâmplă fie la nivel central, fie local.”

Senatorul Romașcanu a precizat că PSD se va adresa instituțiilor abilitate, dacă abuzurile actualei puteri vor continua:

„Aș vrea să transmit un mesaj extrem de puternic către instituțiile de control ale statului începând cu șeful lor, prefectul; să se abțină de la orice acțiune care poate duce în sfera politică. Vom fi atenți la orice abuz pe care îl fac, la orice racolare de primari, iar lucrurile nu vor rămâne așa. Ne vom adresa tuturor instanțelor, în măsura în care va fi necesar, de a curma asemenea obiceiuri de a transforma acțiunea administrativă într-una politică. Îi cerem prefectului să își vadă de ceea ce are de făcut pentru combaterea pandemiei, de coordonarea instituțiilor deconcentrate și să lase activitatea politică în seama partidelor politice.”

„Există semnale de la câțiva primari de-ai noștri care au fost sunați și cărora li s-a spus, mai pe ocolite, că ar fi bine să se gândească înainte de acțiunile pe care le vor face în această campanie. Credem că este o greșeală trecătoare a domnului prefect.” – Lucian Romașcanu

În altă ordine de idei, Lucian Romașcanu a mai precizat că nu PSD nu va putea face campanie din ușă în ușă și nici întâlniri cu oamenii, dar că va desfășura o campanie on-line pozitivă, bazată pe idei și proiecte benefice României.

CITEȘTE ȘI: DREPT LA REPLICĂ al prefectului Leonard Dimian

„Suntem singurul partid care a prezentat românilor un program de guvernare pe cele mai importante capitole și continuăm să o facem, lucru care ne arată că suntem pregătiți să preluăm guvernarea, suntem pregătiți pentru aceste alegeri, în contrast cu ceilalți, care nu au discutat nimic despre cum văd viitorul acestei țări.”, a conchis senatorul buzoian.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button