Educaţie

AGRAMAT, ANAGRAMAT și diferența dintre ele

Dacă ai vrut să-l faci pe domnul primar „Marean” anagramat pentru că face greșeli majore de limbă (scriere si
vorbire), atunci este foarte probabil ca tu să fii exemplul perfect care ilustrează proverbul „..paiul din ochiul celuilalt și bârna din ochiul tău…”

De ce? Pentru că anagramat este cel care face cuvinte încrucișate.

ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă; a anagramatiza. — Din anagramă.

Agramată este persoana care face greseli majore de scriere și vorbire.

AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj.s. m. și f. 1. Adj.s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. — Din lat. agrammatos.

Sursa: ortografia.ro

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

4 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Prietene, tu, mai ales ca profesor de limba romana, nu ai treaba cu profesia asta. Cuvantul „anagramat” nu exista in limba noastra!

    • Prietene, mai pune mâna pe carte. ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă; a anagramatiza. – Din anagramă. Participiul care e? Mă gândeam eu… (Când noi completam integrame și anagrame, cred că dumneata te dădeai cu pluta pe lacul Titicaca.)

      • Cuvantul anagrama” este real si corect,cuvantul ANAGRAMANT nu exista in limba romana dar daca dam spaga unde trebuie se poate introduce si poate fi definit ca fiul din flori al doamnei anagrama

        Lipsa de sinapse duce la combinarea cuvintelor analfabet si agramat ,putina lectura videca acest deficit si reduce tentatia de a judeca pe altii.

COMUNICAT DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */