Utile

Ai probleme cu articulațiile? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a ameliora durerile pe care le ai!

Multă lume se confruntă cu diferite afecțiuni care se manifestă la nivelul oaselor și al articulațiilor Fie că este vorba despre o boală dezvoltată pe fond genetic, fie că este vorba despre o accidentare sau o perioadă de recuperare după o intervenție specifică, durerile se pot instala din mai multe motive și îți pot afecta calitatea vieții. Bineînțeles, totul depinde de cauze și simptomatologie – însă, sunt câteva metode care sunt recomandate în majoritatea cazurilor, fiind benefice pentru redobândirea mobilității și atenuarea disconfortului fizic.

În acest articol, vei afla ce lucruri poți face pentru a gestiona, în mod optim, problemele pe care le ai cu articulațiile!

  • Fizioterapie

Fizioterapia este o metodă excelentă care te poate ajuta să ameliorezi, să gestionezi sau chiar să îndepărtezi durerile articulare. Programul este, de regulă, personalizat în funcție de nevoile tale și de diagnosticul pe care ți l-a pus specialistul. În general, fizioterapeutul ia în calcul toate investigațiile pe care le-ai efectuat anterior, pentru a vedea care este genul de abordare care se potrivește afecțiunii pe care o ai. De asemenea, este bine să știi că sunt o mulțime de aparate pentru fizioterapie, care pot fi folosite în acest sens. Ele vor contribui, în mod pozitiv, la recuperarea ta și te vor sprijini în procesul de tratament. Pentru a achiziționa produsele potrivite, cercetează gama pusă la dispoziție de site-uri de specialitate, precum Artromedicale.ro, pentru a vedea care sunt articolele care ți se potrivesc.

  • Exerciții fizice

Exercițiile fizice nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică, indiferent de situația ta medicală. Acestea te ajută din multe puncte de vedere și sunt utile atât pentru întregul organism, în general, cât și pentru oase și mușchi. Sistemul locomotor se bazează pe noțiunea de mișcare – de aceea, este important ca aceasta să fie făcută constant, cât de des este posibil. Sportul are capacitatea de a tonifia mușchii care, la rândul lor, susțin oasele. Astfel, o condiție fizică bună poate ameliora eventualele dureri de oase sau de articulații. 

  • Alte remedii

Bineînțeles, sunt și alte remedii pe care le poți încerca. Fie că vrei să optezi pentru diferite tipuri de masa, fie că apelezi anumite creme și unguente, sau la remedii naturiste, nicio variantă nu trebuie exclusă. Însă, este esențial să nu iei aceste decizii pe cont propriu, ci consultându-te cu un specialist care are experiența necesară pentru a-ți da cele mai bune sfaturi! Documentează-te suplimentar și află toate informațiile de care ai nevoie, dar nu uita că știința se bazează pe cunoștințe avizate, care au fost dobândite după zeci de ani de studii. Ia în calcul toate posibilitățile și vezi care este varianta ideală pentru tine.

În concluzie, durerile articulare pot fi dificil de suportat, însă, în funcție de gravitatea situației, sunt diferite soluții către care te poți orienta. Selectează opțiunea cea mai bună și pune în aplicare sfaturile pe care le-ai obținut de la profesioniști. Cu siguranță vei reuși să gestionezi, cu succes, acest lucru!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button