Știrile zilei

AJPIS Buzău, primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Buzău anunță, printr-un comunicat publicat pe site-ul instituției, că a făcut prima plată pentru beneficiarii de Venit Minim de Incluziune, prestatie care a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2024 și care înlocuiește venitul minim garantat( VMG) și alocatia de sustinere a familiei (ASF).

Nu mai puțin de 5 212 954 de lei au fost platiți de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin AJPIS Buzău pentru cei 12.128 beneficiari care au depus cerere pentru acordarea Venitului Minim de Incluziune în luna ianuarie, la primăria de domiciliu.

Potrivit comunicatului, în 20.02.2024 au fost alimentate cardurile beneficiarilor de VMI, iar începând de astăzi, 22 februarie, până în ultima zi a lunii se vor face plățile prin Poșta Română, pentru cei care au optat pentru plata prin mandat postal.

Redăm, mai jos, comunicatul AJPIS Buzău:

12.128 – este numărul de beneficiari de venit minim de incluziune (familii și persoane singure), înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Buzău.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS Buzău, a început plata pentru beneficiarii de Venit Minim de Incluziune (VMI) care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Suma totală plătită de către AJPISBuzău celor 12.128 de beneficiari în această lună este de 5.212.954 de lei.

Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul:

– pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card;

– în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii.

VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). Măsurile adoptate prin această lege fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), capitolul 13 ”Reforme sociale” jalonul 384, având scopul de a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile, totodată diminuând sarcinile administrative pentru administrația locală și beneficiari.”

 

 

 

 

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!