PoliticăȘtirile zilei

ALERTĂ: Ecaterina Andronescu, demisă de la Ministerul Educației după ce a spus că ea a fost învățată să nu urce în mașină cu necunoscuți

În urmă cu puțin timp, Ecaterina Andronescu a fost demisă de premierul Dăncilă din funcția de ministru al Educației după o declarație nefericită făcută în contextul crimelor de la Caracal. Joi seară, ministrul a declarat la Antena 3 că a fost învățată să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți.

Anunțul a fost făcut de Viorica Dăncilă pe Facebook:

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.”, a scris premierul Dăncilă pe Facebook.

Ministrul demis al Educației a declarat că a aflat de la televizor despre demitere. Andronescu și-a menținut însă afirmațiile care i-au adus revocarea de la Educație: „Noi putem sa ii invatam pe copii cum sa se poarte astfel incat sa se autoprotejeze, trebuie sa ii invatam in scoala. Nu cred ca e gresit, e punctul meu de vedere. Nu (inteleg de ce am fost demisa). Am explicat pe Facebook ce am vrut sa zic. Daca s-a inteles altceva, imi pare rau. Daca premierul a luat o decizie, nu am ce sa discut, ce sa mai fac.”, a declarat Ecaterina Andronescu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close