Știrile zilei

ALERTĂ! Un miros ciudat a produs panică în mai multe zone din oraș

A fost seara problemelor la rețeaua de distribuție a gazelor naturale din municipiul Buzău. Potrivit BuzăuAlert!, numeroși locatari din mai multe zone ale orașului au sunat la 112 și au anunțat că simt un miros puternic de gaze în locuințe sau în proximitatea acestora.

Oamenii povestesc că au simțit un miros îngrozitor, care le-a produs imediat o stare de rău. De vină nu ar fi gazul care circulă prin conducte, ci substanța introdusă în rețea pentru odorizarea acestuia:

„M-a luat cu amețeală de cum am intrat. Eu stau la etajul patru și cred că toate gazele au ajuns sus. Când mi-a deschis soția, a luat-o cu vărsături. Se pare că e o substanță pusă în gaze, menită să le detecteze, dar așa ceva eu nu am pățit de când sunt.”, ne-a povestit un locatar de la blocul B6 – zona Filaturii.

Sesizările privind mirosul ciudat de la rețeaua de gaze au înroșit telefoanele dispeceratului ISU. Cam în același timp, locatari din zonele Caraiman, Unirii și Transilvaniei au sunat la 112 și au acuzat stări de rău din cauza mirosului de gaze.

La fiecare solicitare, autoritățile au trimis la fața locului și câte un echipaj de ambulanță. Până la această oră nu s-a înregistrat nicio internare în spital.

O situație mai gravă s-a înregistrat în zona Filaturii din Micro XIV, acolo unde jandarmii au blocat strada ce duce către stadionul Concas. Se pare că scurgerea de gaze din această zonă s-a produs chiar în spatele instituției angajaților cu epoleți.

Deși nu s-a putut stabili nicio corelație între scurgerile simultane din zonele menționate, se pare că de vină pentru mirosul ciudat ar fi mercaptanul, un derivat organic al hidrogenului sulfurat, cu miros neplăcut, folosit în odorizarea gazelor combustibile spre a semnala pierderile accidentale de gaz.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close