Știrile zilei

Alex abia împlinise 14 ani. Astăzi s-a înecat în râul Buzău

Durere de nedescris, pentru o familie din localitatea buzoiană Maxenu. Un băiat în vârstă de 14 ani s-a înecat astăzi în râul Buzău, în apropiere de podul de la Mărăcineni. Oamenii legii au deschis o anchetă.

Alexandru Panaite plecase azi-dimineață din Maxenu alături de câțiva prieteni, pentru a face baie în râul Buzău. Potrivit unor apropiați, băieții au venit la oraș cu autobuzul și s-au dus direct la râul Buzău, în zona podului de la Mărăcineni.

Vremea frumoasă de afară  a fost un bun prilej pentru băieți să se scalde, să facă sărituri și să se ia la întrecere. La un moment dat, prietenii lui Alex au văzut că băiatul nu mai iese la suprafață și au intrat în panică. Au încercat să îl caute, scufundându-se de mai multe ori, însă trupul minorului era de negăsit.

În jurul orei 18:00, cei aflați pe mal au sunat la 112, iar dispozitivul ISU s-a pus imediat în mișcare. Salvatorii nu au mai inițiat misiunea de căutare-salvare deoarece, la ajungerea acestora, cadavrul fusese deja scos de către localnici.

Se pare că băiatul s-ar fi înecat după ce ar fi alunecat într-o groapă de pe fundul albiei, nemaiputând să iasă la suprafață.

„Se aude că s-a prins într-un ochi de apă și a fost tras la fund, în groapă. Au băgat cupa excavatorului ca să-l scoată.”, ne-a povestit un apropiat.

Alexandru abia împlinise 14 ani și trecuse clasa a VIII-a la Școala Gimnazială din Maxenu. El mai avea acasă doi frați mai mari și o surioară în vârstă de doi ani. Părinții săi se pregătesc acum de înmormântare.

Scăldatul în râul Buzău este extrem de periculos, din cauza gropilor săpate de excavatoare în albia râului.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5