CORONAVIRUS

Alunecările de teren seamănă groază printre locuitorii din Buzău / Zeci de case stau să cadă în râpă

Zeci de oameni asistă îngroziți la spectacolul naturii dezlănțuite care, în ultimele zile marcate de ploi abundente,  amenință să le distrugă toată agoniseala. Asta deoarece alunecările de teren din zona Rătești-Cojanu s-au reactivat, punând în pericol mai bine de 50 de case aflate în apropierea WP_20140617_010râului Buzău.

Pământul a luat-o deja la vale, înghițind grădini, cotețe de păsări și alte anexe gospodăresti. Adică toată agoniseala de o viață a celor care, printr-un teribil joc al hazardului au ales să-și ridice casele pe malul râului Buzău.

Deși acum ceva timp, apa era departe, la ultimele inundații, viitura a distrus malul, apropiindu-se amenințător de locuințele oamenilor.

Soluția pentru localnici ar fi strămutarea gospodăriilor aflate în risc de prăbușire. Oamenii spun că, dimpotrivă, cea mai bună soluție ar fi schimbarea cursului apei sau devierea drumului.

Primarul Valeriu Marcu se plânge că a făcut sesizări peste sesizări la Buzău, însă conducerea județului i-ar fi răspuns, de fiecare dată, că nu sunt fonduri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button