Știrile zilei

ANCHETĂ | Resturile avionului, împrăștiate pe munte

Coada, uşile şi aripile avionului care s-a prăbuşit miercuri în Munţii Buzăului, la Nehoiu, nu au fost deocamdată găsite. Resturile aparatului de zbor au fost împrăştiate pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, iar anchetatorii le caută pentru a stabili cauzele accidentului aviatic.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Florentina Ilioiu, a declarat că până în acest moment nu au fost găsite coada, uşile şi aripile aparatului de zbor care s-a prăbuşit miercuri, pe Valea Nehoiașului.

„Uşile, coada şi aripile avionului nu au fost găsite. Ştiu că joi seara, la o oră distanţă de epavă au fost găsite o geacă şi în rucsac. Resturile sunt împrăştiate pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 metri pătraţi”, a declarat Ilioiu.

Potrivit acesteia, în acest dosar procurorii urmează să facă audieri. Cei care vor da declaraţii, în primă fază, vor fi localnicii care au auzit bubuitura şi cel care a sunat la 112, dar şi rudele victimelor. Între timp, epava fostă transportată de la locul prăbușirii cu ajutorul căruţelor.

Procurorii fac cercetări, potrivit Codului aerian, pentru încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit miercuri în zona Nehoiu din Buzău, două persoane decedând la impactul cu solul. Pilotul avionului prăbuşit era omul de afaceri clujean Mihai Covaciu, iar pasager era un amic, Liviu Bucăţică. Cei doi au decolat de pe aerodromul din Ghimbav, judeţul Braşov şi mergeau spre Costineşti, judeţul Constanţa. Cel mai probabil, aparatul de zbor s-a prăbușit din cauza condițiilor metei nefavorabile.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button