EducaţieȘtirile zilei

Andreea de la Kronos, profesoară la Palatul Copiilor Buzău!

Elevii și părinții prezenți la deschiderea anului școlar de la Palatul Copiilor Buzău au avut parte de o surpriză plăcută. În cadrul festivității de deschidere, în corpul profesoral de la Palat au putut-o zări pe noua profesoară de muzică populară, îndrăgita interpretă Andreea Pană-Merișan.

Andreea de la Kronos, așa cum este cunoscută în lumea artistică, tânăra profesoară se va ocupa de micuții care vor să învețe să cânte muzica populară atât de dragă nouă, românilor. Cu o voce remarcabilă și cu un repertoriu vast, Andreea a început anul școlar la Palatul Copiilor cu încrederea că elevii săi vor descoperi cu drag tainele muzicii populare.

Compozitoare și textieră, Andreea Pană a mai activat ca profesor de muzică populară în cadrul Școlii Populare de Artă Buzău. A iubit muzica de mică, iar mai târziu a decis să împărtășească această pasiune și copiilor, punându-și astfel în valoare vocația pedagogică.

De menționat faptul că Andreea s-a întors în calitate de profesor acolo unde pășea sfioasă la vârsta de numai cinci ani:

„Iubesc muzica de la vârsta de cinci ani, când am început să cânt la Palatul Copiilor Buzău. Am absolvit școala și Liceul de Arte „Margareta Sterian”, studiind vioara vreme de 12 ani, iar pianul, 7 ani. Am colaborat cu Ansamblul „Plaiurile Mioriței” ca interpretă de muzică populară. Am absolvit apoi Școala Populară de Arte, unde ulterior am devenit profesor de canto popular și muzică ușoară.”, a declarat Andreea Pană-Merișan.

Pe lângă pregătirea artistică, Andreea a ținut să își desăvârșească educația prin urmarea studiilor universitare. Este licențiată în psihologie și știintele educatiei, iar de opt ani o cunoaștem drept solistă a Trupei Kronos.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close