Administrație Știrile zilei

Aparatură nouă, la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Hai cu noi în grupul buzoienilor și promitem să te ținem la curent cu tot ce se întâmplă în județ!

Consiliul Județean Buzău va implementa un proiect cu fonduri europene ce presupune dotarea cabinetelor Spitalului Județean cu aparatură nouă. Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de lei și se va încheia în mai puțin de doi ani.

Dotarea policlinicii Spitalului Județean de Urgență Buzău, proiect care se va implementa începând de ieri, va consta în achiziția de aparatură medicală nouă și performantă pentru toate cabinetele și laboratoarele, dar și în instruirea personalului medical cu privire la utilizarea noilor echipamente.

Printre cele mai importante echipamente medicale ce se vor achiziționa se numără un computer tomograf și un ecograf Doppler. Aparatele cumpărate sunt moderne, performante, cu consum redus de energie.

  • Ieri a fost semnat contractul de finanțare.

Contractul încheiat între Consiliul Județean și autoritatea finanțatoare, ADR Sud-Est, a fost semnat ieri, de către președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, și directorul Direcției Implementare POR, Jeni Crăciun.

Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de lei, două treimi fiind fonduri europene nerambursabile. Data estimată pentru finalizarea proiectului de dotare cu aparatură nouă a cabinetelor și laboratoarelor din Spitalul Județean este mai 2021.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5