Știrile zilei

APELUL unui preot din Buzău: „Nu-l lăsati să cadă, nu-l călcați în picioare, nu-l mâzgăliți!”

Un preot din Buzău vrea să cultive în rândul cetățenilor un obicei des întâlnit la popoarele din Vest.

Părintele profesor Romeo Ene vrea ca la Buzău chiar să se vadă că este sărbătorit Centenarul Marii Unirii. Tânărul slujitor al Domnului îi îndeamnă pe buzoieni să își procure steaguri tricolore și să le arboreze la ferestre, la balcoane sau într-un loc vizibil din curtea casei, în semn de bucurie și recunoștință față de trecutul glorios al acestei țări.

Dragi buzoieni, ca slujitor în cetate, iubitor de țară ca mulți dintre dvoastra, cu prilejul anului Centenar, până și după data de 1 Decembrie, Vă rog să arborați Drapelul Național al României la case, balcoane, fereste!
Vă rog să va procurati un drapel corespunzator (124 cm lungime cu 110 cm latime), de buna calitate (fiecare bucata de pânză, sa fie cusută, nu culori imprimate pe nylon), având culori intense (albastru-cobalt, galben-ocru, roșu-vermilion), cu albastru lângă lance.

Vă recomand Libraria 79 de pe str. Transilvaniei (producator) si libraria Dany Cris din str. Al. Marghiloman. 35 lei bucata.
Drapelul este simbol național si trebuie pastrat cu cinste de catre fiecare cetațean. Nu-l incendiați, nu-l lasati sa cada pe pamant, nu-l calcati in picioare, nu-l mâzgaliți! Sub el au luptat ostași care au trecut in nemurire ca bravi eroi.
Il puteti folosi de 1 Decembrie (Ziua Națională-Marea Unire 1918), 24 ianuarie (Ziua Unirii de la 1859), 9 mai (Ziua proclamării independenței), 26 iunie (Ziua drapelului), 29 iulie (Ziua Imnului de Stat) sau il puteti pastra arborat permenent.
De asemenea, il puteti folosi si la competitii sportive, in sali de sport sau stadioane.
Daca se va deteriora din cauza intemperiilor, nu-l aruncati, pastrati-l intr-un loc special si lasati-l mostenire copiilor sau nepotilor.”, a scris părintele Ene pe contul său de Facebook.

Părintele mai arată că mesajul său nu îndeamnă nicidecum la un fals patriotism, ci este doar un semn de bucurie și recunoștință față de istoria țării:

Nu, nu inseamna ca sunteti mai patrioti daca aveti drapel. A fi patriot inseamna a-ti cunoaste istoria, a respecta legile tarii, a fi un cetatean iubitor de semeni, a-ti face datoria la locul de munca si multe altele pe care sunt convins ca le cunoasteti.
Arborarea drapelului este un semn de bucurie pe care o manifestati in semn de recunoștință față de istoria acestei țări.
Haideti, acum, in an Centenar, sa impodobim Buzaul cu tricolor si sa incepem a ne umple inimile cu mai multa bunatate unii față de alții , de dragul Nașterii Domnului si spre cinstirea Sf. Ap. Andrei – ocrotitorul României! Nu uitati, un drapel <în marime naturală>!”, a scris pr. prof. Romeo Ene pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. „Nu, nu inseamna ca sunteti mai patrioti daca aveti drapel. A fi patriot inseamna a-ti cunoaste istoria”. Interesanta afirmatie, cu atat mai mult cu cat in data de 1 decembrie 2018 celebram CENTENARUL MARII UNIRII, nu al ROMANIEI. ROMANIA s-a nascut, ca tara si denumire, acum 159 de ani (Mica unire). Sau hai sa luam macar Razboiul de Independenta. Sau aparitia Regatului Romaniei. Toate-s mai „batrane” de 100 de ani. NU centenarul tarii il sarbatorim. Asta legat de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!