Articolul zileiȘtirile zilei

Aris Arhire, copilul din Buzău care i-a uimit pe români cu talentul său

Un copil din Buzău i-a fermecat pe jurații show-ului „Românii au talent” cu incredibila sa abilitate de a cânta la vioară. 

Aris Arhire este un copil supradotat din Buzău, care suferă de o boală de vedere rară, fără tratament, Cu toate acestea, problema sa este depășită zilnic prin evadarea în lumea muzicii. Înzestrat cu talent și pasiune pentru muzică, Aris, în vârstă de 11 ani, studiază vioara la Liceul de Arte din Buzău.

Micuțul suferă de o boală netratabilă, instagmus congenital. La lumina zilei nu vede aproape deloc, însă acest lucru nu îl face să se simtă deloc diferit. Ba chiar spune cu seninătate că se simte la fel ca toți ceilalți, mai ales atunci când ține vioara în mână.

Vineri seară, o țară întreagă a fost impresionată de talentul lui Aris. Juriul de la „Românii au talent” i-a acordat patru de DA, asigurându-i calificarea în următoarea etapă.

După interpetarea magistrală la vioară, Aris le-a povestit juraților că și-ar fi dorit să joace fotbal, dar pentru că boala l-a împiedicat, părinții l-au încurajat să se îndrepte către muzică. A fost o alegere excelentă, deoarece Aris a ajuns să stăpânească instrumentul muzical precum marii violoniști. Și, la câtă pasiune emană puștiul, s-ar zice că visul de a deveni un violonist celebru nu este chiar departe.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button