Știrile zilei

Asfaltarea arterelor Transilvaniei, Unirii și Industriilor SE AMÂNĂ

Vești proaste pentru buzoieni. Asfaltarea a trei artere importante din orașul nostru se amână pe termen nelimitat, din cauza unei contestații depuse de firma HIDRO SALT. Societatea a contestat rezultatul licitației și reclamă vicii ale ofertei desemnate câștigătoare.

Anul acesta, Primăria Buzău urma să demareze mult așteptatele lucrări de reabilitare a străzii Transilvaniei, bulevardului Unirii și Aleii Industriilor. Finanțarea a fost deja asigurată din fonduri europene, însă începerea proiectului s-a împiedicat în faza de licitație. După ce, în urma procedurii, a fost desemnat un câștigător, firma Hidro Salt București a contestat rezultatul licitației, acuzând vicii ale ofertei.

  • Constestația a fost respinsă de Comisia Națională a Evaluării Contestațiilor. Hidro Salt a mers în instanță, iar lucrările vor întârzia câteva luni.

Reprezentanții firmei contestatare susțin că autoritatea contractantă, adică primăria, și-ar fi ignorat propriile concluzii referitoare la capacitatea de lucru a firmelor care a depus ofertele și a declarat admisibilă oferta unui operator economic ce nu poate executa lucrările „în condiții de legalitate”.

De-a lungul timpului, firma bucureșteană Hidro Salt a depus nu mai puțin de 24 de contestații, dintre care douăzeci și una i-au fost admise. Acum are însă de înfruntat un „adversar” redutabil, firma austriacă Strabag, cea care a câștigat licitația de la Buzău.

Oricare ar fi rezultatul litigiului mutat în instanță, buzoienii sunt singurii perdanți ai acestui joc neînțeles. Pe Transilvaniei îți rupi mașina în două, iar Unirii și Industriilor au nevoie urgentă de sistematizare. Asta ca să nu mai pomenim de faptul că 18 milioane de euro stau în conturile primăriei, iar lucrările nu pot începe.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button