AdministrațieȘtirile zilei

Asfaltări pe bandă rulantă în județul Buzău | Lista drumurilor ce urmează a fi reabilitate

Investiții masive în infrastructura rutieră din județ. După semnarea unui contract de finanțare în valoare de aproximativ 27 de milioane de euro pentru refacerea lui DJ 203K, președintele Consiliului Județean Buzău anunță că și alte drumuri urmează să intre în reabilitare fie din fonduri europene, fie din fonduri proprii.

Luni, în cadrul conferinței de presă ocazionate de semnarea contractului pentru DJ 203K Robeasca-Vadu Pașii, președintele Consiliului Județean a anunțat că infrastructura rutieră continuă să rămână un domeniu prioritar pentru administrația pe care o conduce.

În acest sens, în următoarea perioadă vor începe demersurile pentru refacerea covorului asflatic de pe alte drumuri importante. 

În primă fază, vor începe lucrări de reabilitare pe DJ 203K, tronsonul Mărăcineni-Podul Muncii, pentru care s-a desemnat deja un câștigător în urma licitației. Procedura a fost contestată în instanță, iar acum trebuie să treacă luni de zile pentru începerea lucrărilor.

De asemenea, președintele Consiliului Județean a dat asigurări că încă două sectoare de drum, Vintilă Vodă – Lopătari și Vintilă Vodă – Bisoca, vor fi refăcute complet: „Indiferent că o vom face din fonduri europene sau din fonduri proprii, vă pot asigura că aceste drumuri vor fi reabilitate, urmând să intrăm, încet-încet, într-o stare de normalitate.”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Surpriza o constutuie un nou drum ce ar urma să fie reabilitat tot cu fonduri europene atrase prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est. Este vorba despre DJ 205, care face legătura între localitățile Greceanca, Breaza, Năeni și Fințești.

În tot acest timp, drumarii n-au stat degeaba. Reabilitarea DJ 203L Săpoca – Valea Nucului a fost deja încheiată, iar lucrările la tronsonul de drum DJ 203L Pârscov – Bălănești sunt pe final.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

15 comentarii

  1. Este de apreciat aceasta initiativa dar am o intrebare pentru presedintele consiliului judetaean: cand o sa se asfalteze portiunile de drum judetean care nu au fost niciodata asfaltate si sunt intr-o stare jalnica?

  2. Vernesti-Sasenii Noi???!!! Figurează asfaltat de cca 2 ani dar in realitate nu este așa…. Se pot obține mai multe informații???

  3. O fi gata tronsonul Parscov – Balanesti ,adica dj 203L dar acesta continua pana in comuna Braesti sat Bratilesti si se lucreaza cred ca din 2015 la acest tronson, iar la ora actuala cam 50% din drum este aproape gata imbucurator dar foarte anevoios avanseaza.

  4. Dar amara stavarasti care face legătura cu județul braila .amara ghergheasa care leagă de care duce direct în e 85.din dn 22 poți ieși ușor pe e85 prin plasou stavarasti ghergheasa salacioara valea ramnicului e 85

  5. Dar oare drumurile de țară care nu au vazut niciodata asfalt când se vor face?Reabilitam continuu dar alții nici nu se gândesc ca vreodata vor vedea asfalt în satul lor.Ne place sa ne cranponam pe lucruri de nimic si usor la vedere.Pacat de zonele frumoase de munte pe care multi le ocolesc din cauza drumului.

  6. Minciuni astazi 10 octombrie 2018 DJ 205 Naeni Fintesti arata ca acum 100 de ani dupa razboi cred ca o sa mai treaca inca o suta de ani sa asfalteze.S-au facut mici plombe pe ici pe coalea in cateva luni drumul arata la fel ca inainte ,portiunile unde nu era asfalt drumari nu s-au atins sa nu deranjeze pietrele si acum au aparut cratere de vulcan in sosea ….cine nu crede sa vina sa vada minunile de la Fintesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button