Râmnicu Sărat

Astăzi a zburat deasupra orașului | Gând rău țânțarilor și căpușelor

Sâmbătă, 25 mai 2024, Primăria Municipiului Râmnicu Sărat a desfășurat o amplă acțiune de dezinsecție, menită să combată insectele care pot afecta sănătatea cetățenilor. Acțiunea a început la ora 06:00, conform unui anunț al municipalității râmnicene, desfășurându-se pe parcursul a patru-cinci ore.

Potrivit reprezentanților Municipiului Râmnicu Sărat, în cadrul operațiunii au fost utilizate substanțe autorizate, care nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor și a animalelor. Dezinsecția a vizat în principal combaterea țânțarilor, a muștelor, a căpușelor și a altor insecte târâtoare, contribuind astfel la reducerea riscurilor asociate cu înțepăturile și mușcăturile acestor insecte.

Elicopterul care a survolat Râmnicul în această dimineață a împrăștiat substanțele dăunătoare pentru insecte, reușind astfel să acopere o suprafață mai mare, într-un timp scurt.

Operațiunea a început în zona centrală a orașului și în cartierele de blocuri, urmând să se extindă treptat către toate cartierele.

Deși substanțele folosite nu sunt periculoase pentru oameni și animale, apicultorii din zonă au fost sfătuiți să țină albinele închise pe perioada derulării acțiunii, pentru a preveni orice posibile efecte adverse asupra acestora.

Pentru a maximiza efectele dezinsecției, acțiunea de astăzi va fi urmată de o a doua etapă în săptămânile următoare.

Foto:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button