ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Atac nocturn | Bărbat în stare critică

Un bărbat de 55 de ani, din Gura Teghii, a ajuns în stare gravă la sital, după ce a fost atacat de un urs. S-a întâmplat azi-noapte, în jurul orei 02.30, în timp ce mergea pe o uliță din satul Nemertea. Bărbatul este în stare critică la un spital din Brașov, iar medicii fac tot ce pot pentru a-i salva piciorul.

Bărbatul a fost atacat când se întorcea de la o altă casă pe care acesta o deține in zonă. Atacul ursului a fost unul rapid și foarte violent. Victima a suferit răni grave la mâini și la picioare, pierzând o cantitate mare de sânge.

Ursul a fost alungat de câțiva săteni care treceau întâmplător pe acolo cu mașina. Aceștia au alungat ursul, au sunat la 112, după care au preluat victima în autoturismul propriu, ca să o ducă spre echipajul de la Ambulanță.

Având în vedere starea gravă a victimei, echipajul de pe ambulanță a decis, imediat după preluare, să-l transporte la Spitalul Județean Brașov.

Acesta este deja al treilea atac al unui urs asupra oamenilor din zona de munte a județului Buzău, în mai puțin de o lună. Precedentele au avut loc la Chiojdu și Gura Teghii, sat Păltiniș.

Tot în acest weekend, circulația feroviară pe ruta Nehoiașu-Buzău a fost oprită, după ce locomotiva unui tren care abia se pusese în mișcare a lovit un urs.

Incidentul s-a produs pe calea ferată din zona Șețu, iar animalul sălbatic nu a supraviețuit imapctului. Fiind vorba despre un exemplar dintr-o specie protejată, a fost anunțată Poliția care a declanșat o anchetă. Garnitura s-a pus în mișcare după ce s-au făcut constatări la fața locului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!