Educaţie

Locuri gratuite în tabără și 40 de burse, puse la dispoziția elevilor buzoieni

Start la înscrieri în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei: 200 de elevi din 20 de licee tehnologice și școli profesionale din județul Buzău vor participa în program

  • 200 de locuri gratuite în cea de-a treia ediție a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei și 40 de burse de merit pentru elevii din județul Buzău
  • Se pot înscrie elevii care urmează unul dintre domeniile: mecanică; industrie textilă și pielărie; electric, electromecanică, electronică și automatizări; industrie alimentară, turism și alimentație în 20 de licee tehnologice și școli profesionale din județ
  • Alături de elevi, vor fi selectați 40 de profesori din unitățile de învățământ vizate, care se pot înscrie indiferent de specializarea predată
  • Dosarele pot fi depuse până pe 2 iunie 2107 (ora 17.00) în urnele special amenajate în școli sau pe email, la adresa [email protected]. Câștigătorii vor fi anunțați până pe 7 iulie 2017

București, 10 mai 2017 – OMV Petrom deschide înscrierile pentru ediția 2017 a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei, un proiect din cadrul inițiativei România Meseriașă, de susținere a educației profesionale și tehnice. Participarea în tabără este gratuită și, timp de 7 zile, elevii din școlile profesionale și liceele tehnologice iau parte la un program de dezvoltare, ce îmbină profilarea vocațională, cursurile de dezvoltare personală cu atelierele practice specifice fiecărei meserii. Elevii învață cum să lucreze într-o echipă, cum să comunice sau cum să se prezinte în fața unui angajator și lucrează cot la cot cu mentorii lor, profesioniști din domeniul ales, pentru realizarea unui proiect final. La final, cei mai pasionați tineri meseriași primesc una dintre cele 40 de burse de merit, în valoare de 500 de lei/ lună, timp de un an școlar.

Anul acesta, programul este destinat elevilor din clasele IX-XI din 20 de școli profesionale și licee tehnologice din județul Buzău, care studiază la unul dintre următoarele domenii: mecanică; industrie textilă și pielărie; electric, electromecanică, electronică și automatizări; industrie alimentară, turism și alimentație. Dintre elevii care urmează domeniile industrie alimentară, turism și alimentație se pot înscrie doar cei care urmează specializările: tehnician în gastronomie; tehnician în industria alimentară; brutar-patiser-preparator produse făinoase; ospătar-chelner-vânzător în unităţi de alimentaţie; bucătar; cofetar-patiser.

Suntem bucuroși să contribuim, prin Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, la dezvoltarea noilor generații de meseriași din România. În cele două ediții de până acum am cunoscut peste 450 de viitori meseriași – elevi proveniți din medii defavorizate, cu dificultăți financiare și fără încredere în ei și în viitorul lor. După doar 7 zile petrecute în Tabără, am văzut cum aceștia s-au transformat în tineri pasionați, curioși, dornici să învețe cât mai multe și, cel mai important, convinși că se poate! Suntem nerăbdători să îi cunoaștem pe cei 200 de elevi din Buzău, pe care îi încurajăm să aplice în număr cât mai mare!”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Elevii selectați vor participa la Tabăra Meseriașilor în patru serii de câte o săptămână, dedicate fiecărui domeniu, în perioada 30 iulie-2 septembrie 2017. Alături de elevi, vor fi selectate câte 10 cadre didactice pentru fiecare serie, care vor avea ocazia să participe la cursuri de dezvoltare profesională, în urma cărora pot primi puncte de credit.

Tabăra Meseriașilor e o experiență unică, pe care aș vrea să o retrăiesc ori de câte ori voi avea ocazia. Aici am învățat extrem de multe lucruri, am avut parte de mentori grozavi, care ne-au învățat tot ce presupune meseria noastră, dar și aspecte legate de etică, respect și încredere. Le recomand tuturor elevilor care au ocazia anul aceasta de a se înscrie, să profite de oportunitate și să lupte să ajungă în Tabără!”, a declarat Ionuț C., elev în Tabăra Meserașilor 2016.

Înscrierile se fac până pe 2 iunie 2017 (ora 17.00) pe baza dosarului depus în urnele din școli sau online, la adresa [email protected]. Documentele din dosar pot fi descărcate gratuit de pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea Tabăra Meseriașilor. În perioada 10 – 19 mai are loc Caravana Tabăra Meseriașilor, în care sunt vizitate școlile selectate, pentru a prezenta proiectul elevilor și profesorilor și a distribui materialele necesare înscrierii.

Alături de cei 200 de elevi selectați din județul Buzău, în Tabăra Meseriașilor vor participa și 50 de elevi de clasa IX-a din programul Școala Petroliștilor din cadrul următoarelor unități de învățământ: Liceul Tehnologic „Astra” din Pitești, Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” din Moinești și Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște.

În total, în cele două ediții ale Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei (2015 și 2016) au fost formați 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sondă, bucătari, mecanici, croitori și frizeri) și 95 de profesori din 38 licee tehnologice și școli profesionale, din județele Prahova, Gorj, Dâmbovița, Bacău și Argeș. Totodată, au fost acordate 60 de burse de merit în valoare totală de peste 73.000 de Euro.

Mai multe detalii, pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea Tabăra Meseriașilor.  

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: