Știrile zilei

Au reapărut țeparii cu ghiuluri de tinichea / Buzoian, prins în fapt de un polițist

Doi bărbați – unul din județul Buzău, iar celălalt din județul Prahova – sunt bănuiți de polițiști că au încercat să înșele mai multe persoane cu ghiuluri din tinichea. * Ajunși în județul Vrancea cu un autoturism cu numere de Bulgaria, cei doi au încercat să oprească mașini pe DN 2 D, pe motiv că sunt cetățeni străini, mai exact turci, au probleme cu mașina și nu au unde să schimbe banii turcești. * În schimbul leilor românești, escrocii ofereau ghiuluri din aur, care în realitate erau de tinichea, scrie Monitorul de Vrancea.bijuterii_false2
Ghinionul lor a fost că un polițist de la Secția de Poliție Rurală din Vrancea i-a văzut pe traseu și i s-a părut ceva suspect. Astfel, omul legii a observat pentru prima dată mașina cu numere de Bulgaria în zona comunei Vidra. Un bărbat era în mașină, iar celălalt făcea semne disperate șoferilor. Omul legii și-a continuat drumul, făcând la un moment dat o oprire. În momentul în care a plecat din nou către Tulnici, între Valea Sării și Vidra s-a întâlnit cu aceeași mașină, cu aceeași oameni în ea, care făceau aceleași gesturi disperate. Întrucât i s-a părut suspect, polițistul i-a luat la întrebări pe cei doi și a aflat de la ei că ar avea probleme cu mașina. În momentul în care le-a solicitat să ridice capota, cetățenii așa-ziși turci s-au schimbat la față.
În cele din urmă, omul legii i-a dus pe cei doi la cel mai apropiat post de poliție pentru verificări. Între timp, un cetățean care a văzut ce se întâmplă și care l-a recunoscut pe unul dintre cei doi bărbați, le-a spus polițiștilor că în aceeași zi a fost abordat și el, necunoscutul spunându-i că nu are motorină și nici bani să-și cumpere. I-a mai spus că este cetățean turc și nu are unde schimba bani în lei. Apoi, i-a propus vrânceanului să-i dea un ghiul, chipurile din aur, contra unei sume de bani, însă acesta l-a refuzat.
„Cei doi au fost conduşi la sediul postului de poliţie Bîrseşti şi li s-a stabilit identitatea, respectiv N. Dumitru, de 54 ani, din municipiul Buzău, şi N. Niculae, de 50 ani, din oraşul Urlaţi, judeţul Prahova. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că aceştia sunt cunoscuţi pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune cu mod de operare «oferirea de bijuterii ce ar fi din aur” a transmis Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button