Știrile zilei

Au reapărut țeparii cu ghiuluri de tinichea / Buzoian, prins în fapt de un polițist

Doi bărbați – unul din județul Buzău, iar celălalt din județul Prahova – sunt bănuiți de polițiști că au încercat să înșele mai multe persoane cu ghiuluri din tinichea. * Ajunși în județul Vrancea cu un autoturism cu numere de Bulgaria, cei doi au încercat să oprească mașini pe DN 2 D, pe motiv că sunt cetățeni străini, mai exact turci, au probleme cu mașina și nu au unde să schimbe banii turcești. * În schimbul leilor românești, escrocii ofereau ghiuluri din aur, care în realitate erau de tinichea, scrie Monitorul de Vrancea.bijuterii_false2
Ghinionul lor a fost că un polițist de la Secția de Poliție Rurală din Vrancea i-a văzut pe traseu și i s-a părut ceva suspect. Astfel, omul legii a observat pentru prima dată mașina cu numere de Bulgaria în zona comunei Vidra. Un bărbat era în mașină, iar celălalt făcea semne disperate șoferilor. Omul legii și-a continuat drumul, făcând la un moment dat o oprire. În momentul în care a plecat din nou către Tulnici, între Valea Sării și Vidra s-a întâlnit cu aceeași mașină, cu aceeași oameni în ea, care făceau aceleași gesturi disperate. Întrucât i s-a părut suspect, polițistul i-a luat la întrebări pe cei doi și a aflat de la ei că ar avea probleme cu mașina. În momentul în care le-a solicitat să ridice capota, cetățenii așa-ziși turci s-au schimbat la față.
În cele din urmă, omul legii i-a dus pe cei doi la cel mai apropiat post de poliție pentru verificări. Între timp, un cetățean care a văzut ce se întâmplă și care l-a recunoscut pe unul dintre cei doi bărbați, le-a spus polițiștilor că în aceeași zi a fost abordat și el, necunoscutul spunându-i că nu are motorină și nici bani să-și cumpere. I-a mai spus că este cetățean turc și nu are unde schimba bani în lei. Apoi, i-a propus vrânceanului să-i dea un ghiul, chipurile din aur, contra unei sume de bani, însă acesta l-a refuzat.
„Cei doi au fost conduşi la sediul postului de poliţie Bîrseşti şi li s-a stabilit identitatea, respectiv N. Dumitru, de 54 ani, din municipiul Buzău, şi N. Niculae, de 50 ani, din oraşul Urlaţi, judeţul Prahova. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că aceştia sunt cunoscuţi pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune cu mod de operare «oferirea de bijuterii ce ar fi din aur” a transmis Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5