Știrile zilei

Noapte „polară” pentru oamenii din Gălbinași, evitată grație implicării Primăriei

Cea mai geroasă zi a acestui început de an i-a găsit în frig pe locuitorii comunei Gălbinași. Mii de oameni cu locuințele racordate la rețeaua de gaze naturale au dârdâit de frig, după o avarie produsă azi-dimineață în zona Aaylex. Din fericire, în jurul orei 20:00 autoritățile au reușit să remedieze situația.

Caloriferele și arzătoarele locuitorilor din Gălbinași s-au răcit brusc, azi-dimineață, iar mesajul prompt al Primăriei avea să contureze cel mai negru scenariu. O avarie la rețeaua de distribuție a gazelor naturale amenința să transforme casele în ghețării:

„Stimați cetățeni ai Comunei Galbinasi,
Vă anunțăm că avaria produsă astăzi, 16.01.2020, la sistemul de alimentare cu gaze s-a datorat faptului că producția de gaze de la sonda, proprietate OMV Petrom, situată în vecinătatea SC AAYLEX PROD SA( Cocorico) de unde se furnizează gaze pentru Comuna Galbinasi, nu a mai avut capacitatea furnizării consumului de gaze necesar comunei, din cauza lipsei de presiune.
Din informațiile furnizate de către OMV Petrom, în jurul orei 14 30 ni se vor oferii informații legate de ora deschiderii gazelor în această seară, pentru a beneficia de gaze pe timpul nopții, iar mâine pe timpul zilei fiind posibil să se întrerupă la fel ca și astăzi.
Luni vom avea întâlnire la Prefectura Buzău cu cele trei instituții responsabile( OMV Petrom, Premier Energy și Trans Gaz) pentru a demara preluarea gazelor de la stația Bentu Trans Gaz.
După ce vom primi comunicatul vă vom anunța ora la care se vor deschide gazele, iar mâine după ce vom stabili modul în care se vor prelua gazele de la Trans Gaz, modelul de operare și timpul acestuia vă vom anunța în timp util pana la rezolvarea acestei probleme.
Vă mulțumim pentru înțelegere și va asigurăm că vom face toate demersurile necesare pentru rezolvarea problemelor cât mai rapid.”, informa, astăzi, primarul comunei Gălbinași, Dumitru Dragomir.
Primarul Dragomir i-a scris prefectului.

Ulterior, primarul a luat legătura cu prefectul și cu președintele Consiliului Județean, cerând sprijinul pentru o rezolvare imediată a problemei.

În atenția prefectului a fost trimisă și o adresă, prin care se solicită o întrevedere de urgență cu toți reprezentanții instituțiilor și societăților implicate.

Spre seară, Primăria Gălbinași a venit cu anunțul așteptat de toată lumea. Mulțumită eforturilor întreprinse de autorități, gazele au

Bună seara! Va anunțăm faptul că gazele au fost deschise. În cazul în care întâmpinați probleme, încercați să resetați centralele. Dacă nici în acest caz nu funcționează va rugăm să sunați la următoarele numere:
• 0722271698 -Dragomir Dumitru;
• 0730606160 -Manea Ionuț

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button