Știrile zilei

Avionul RER nu mai are voie să survoleze Buzăul!

Municipiul Buzău nu va mai fi survolat de avionul RER care împrăștia, în anii trecuți, substanțe insecticide. Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” nu recomandă aviotratamentul considerând că este o măsură poluantă.

Prin urmare, singura metodă rămasă este dezinsecția la sol iar pentru o eficiență maximă, acțiunea de combatere trebuie să se efectueze simultan pe întreaga suprafață a municipiului (domeniu public și privat). În acest sens, Primăria Buzău face un apel la toți agenții economici, instituțiile publice, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari care dețin spații pe raza municipiului:

COMUNICAT
Către: Toți agenții economici, instituțiile publice, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari care dețin spații în municipiul Buzău

Primăria Municipiului Buzău a finalizat în perioada 17-30.06.2020, prima etapă a programului de dezinsecție la sol, pe domeniul public, dar acestă acțiune nu este eficientă în condițiile în care nu se fac tratamente similare pe întreg teritoriul municipiului Buzău.
Reamintim că în conformitate cu Ordinul nr. 82/2015 al Președintelui ANRSC, art. 109, al. (1) “Persoanele fizice sau juridice deținătoare de spații construite, indiferent de destinație, curți și/sau terenuri virane sau amenajate, unitățile de administrare a domeniului public, ocoalele silvice, instituțiile publice, precum și unitățile care au în exploatare rețele tehnico-edilitare sunt obligate să asigure efectuarea operațiunilor periodice de dezinsecție și deratizare ori pentru stingerea unui focar, în spațiile deținute de acestea”.
Primăria municipiului Buzău a făcut toate demersurile necesare pentru a respecta dispozițiile Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” care nu recomandă aviotratamentul considerând că este o măsură poluantă. Singura metodă rămasă este dezinsecția la sol iar pentru o eficiență maximă acțiunea de combatere trebuie să se efectueze simultan pe întreaga suprafață a municipiului (domeniu public și privat).
Facem un apel public către toți agenții economici, instituțiile publice, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari care dețin spații în municipiul Buzău, de a efectua acțiunile de dezinsecție în spațiile deținute, concomitent cu acțiunea pe care o va desfășura municipalitatea pe domeniul public, în perioada 06-14 iulie 2020.
Având în vedere că activitatea de dezinsecție la nivel comunitar este necesară pentru eliminarea riscurilor de îmbolnăvire a populației cât și pentru scăderea sau eliminarea disconfortului produs de insecte, vă rugam să luati în considerare că în cazul în care nu vă veți conforma obligațiilor legale, ne vom adresa instituțiilor abilitate pentru luarea de măsuri imediate de respectare a normelor legale de igiena și sănătate publică.

Primarul Municipiului Buzău,
Constantin Toma

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. De cand un institut medical e un for decizitional in tara asta? Credeam ca parlamentul, guvernul pot lua astfel de decizii. Dar ce sa vezi, in tara asta nu sa mai auzit de aceasta inderdictie. Doar la bz primaru’ faliment a decis ca e mai bine cu tantari, si dc nu ne convine sa ne deztantarim singuri. Curat murdar, stalinism crunt de la ciuma rosie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close