Administrație Știrile zilei

Bătălia sondajelor! | Patron contra viceprimar!

Vestea despre posibila interzicere a circulației mașinilor în Parcul Crâng a agitat apele pe Facebook-ul buzoienilor, acolo unde s-au lansat dezbateri aprinse pe marginea acestui subiect.

După publicarea articolului de către „Reporter Buzoian”, mai mulți influenceri din oraș au început să chestioneze populația cu privire la oportunitatea proiectului de interzicere a autovehiculelor în Crâng.

Mai vehemenți și cu mai multă patimă au fost factorii interesați direct de propunerea municipalității, primul care „a aruncat piatra” fiind fostul consilier județean Gheorghe Vlase, patronul „Insuliței” din Crâng. Sub deviza: „Suntem impotriva inchiderii circulatiei rutiere in parcurile din Buzau”, Vlase a lansat o petiție în contra direcției date de Primărie:

Considerăm ca este un deserviciu adus comunitatii buzoiene, deoarece multi buzoieni isi aduc cu autovehiculele personale, la plimbare in parcuri, familiile cu copii si batrani, unii cu dizabilitati, iar interzicerea circulatiei rutiere ar limita iesirile in aer liber ale acestora si ar pune in dificultate participantii la evenimentele private organizate in localurile din aceste parcuri.”, a scris inițiatorul acestei mișcări.

De cealaltă parte, viceprimarul Ionuț Apostu și-a creat propriul sondaj, ce-i drept, cu un impact mai mare la nivelul comunității locale:

O simplă propunere ce încă nu a ajuns în dezbatere publică și nici pe masa Consiliului Local a stârnit vii dispute pe Facebook! De ce să limităm accesul mașinilor într-o arie naturală protejată? Nicăieri in lumea civilizata nu este permis accesul auto in parcuri publice si arii protejate. Dacă ne dorim un oras civilizat cu mai putina poluare cred ca trebuie ca macar in parcuri sa ne putem plimba fara a respira noxele auto. Am citit comentarii că nu sunt locuri de pacare suficiente în zonă și trebuie să ne proptim bolizii auto printre stejari! (Si ne mai întrebăm cum a ajuns nu știu ce ciupercă ciudată de afectează arborii din Crâng!)
Hai sa mergem împreună sa numaram locurile de parcare din fața portii Crângului pe Averescu si Stadionului, inclusiv parcarea Complex Crang, parcarea Stadionului de Atletism la care putem adăuga si parcarea magazinului nou Kaufland pentru orele in afara programului! Eu estimez circa 300 de locuri!
În loc de concluzii, recomand tuturor cartea lui Charles Montgomery-“Orașul fericit” in care autorul demonstrează analizând numeroase exemple de pe toate continentele că oamenii pot fi mai fericiți fără mașini! România a rămas anchilozată 27 de ani pentru că nu vrem să depășim mentalitatea de tip Caragiale-Farfuridi “să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic!” Avem o rezistență fantastică la a schimba lucrurile în bine ! Eu cred că parcul acesta a fost făcut acum mai bine de o sută de ani nu pentru mașini, ci pentru oameni!
Dar pentru că părerea dumneavoastră este cea mai importantă, vă invit să va spuneti parerea și să votați dacă sunteți de acord cu limitarea accesului auto în Crâng sau nu.”
, a scris vicele Apostu pe Facebook.

De notat faptul că, în prezent, circulația autovehiculelor pe cele două alei ale Crângului – cea de la patinoar și cea din Micro XIV nu este încă interzisă, acest aspect urmând a fi lansat în dezbatere publică, după care urmează să fie luată o decizie.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Cu ani in urma(cam 50), mergeam cu parintii cu masina pana la poarta Cragului, apoi in pas domol ne plimbam, serveam masa, si ce bine era.
    Cred ca masinile nu au ce cauta in acesta frumoasa zona.