Administrație

Bazin olimpic și complex sportiv, în spatele ștrandului

Primăria municipiului Buzău intenționează să construiască un bazin olimpic municipal acoperit, în zona ștrandului din Parcul Tineretului. Proiectul prevede un întreg complex din care mai fac parte o sală multifuncțională, terenuri de sport, o parcare și o „minideltă”.

După ce negocierile pentru preluarea în proprietate sau chirie a Bazinului Olimpic au eșuat, Primăria Buzău este hotărâtă să pună în operă un mega-proiect de regenerare urbană în spatele Ștrandului Tineretului. Astăzi, primarul Constantin Toma a anunțat demararea unui proiect ce prevede reconfigurarea totală a zonei din spatele ștrandului.

Potrivit edilului, în vecinătatea actualului bazin ar urma să fie construit un bazin olimpic modern, care să respecte toate standardele, astfel încât să poată găzdui competiții internaționale.

În cadrul aceluiași proiect se mai regăsesc o sală de sport ultramodernă cu 4000 de locuri, terenuri de sport, o parcare generoasă, dar și un o mini-deltă. De asemenea, proiectul prevede și două bretele care vor duce pe noua centură de est a orașului.

Toate acestea ar urma să devină realitate grație fondurilor europene nerambursabile. Proiectul se află în faza studiilor de fezabilitate.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Sala de sport si bazinul de inot ar trebui facute prin CNI, cum a si spus dl Toma, dar e greu de crezut ca vor fi construite in urmatorii 3-4 ani, deoarece sint vreo 15 proiecte ( din alte orase ) de sali de sport cu documentatia in stadiu avansat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!