Cultură

Bijuterii găsite într-un mormânt străvechi, expuse la Buzău

De Ziua Culturii Naționale, Muzeul Județean de Istorie Buzău a îmbrăcat haine de sărbătoare. Pe lângă manifestările dedicate unui astfel de eveniment, conducerea muzeului a folosit acest prilej pentru a evidenția cele mai importante realizări ale instituției în anul 2020.

Ieri, Muzeul Județean Buzău a vernisat o expoziție de arheologie cu diferite obiecte descoperite în 2019 în siturile din județ. Principala atracție este un stand în care sunt prezentate mai multe bijuterii găsite într-un mormânt vechi de peste 1.600 de ani.

În cadrul evenimentului de astăzi au fost prezentate și câteva volume de lucrări științifice editate de Muzeul Județean Buzău, în 2020, unele cu vizibilitate internațională.

De asemenea, a fost lansată şi oferta culturală, educativă şi ştiinţifică a muzeului pentru anul 2021.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a promis că 2021 va fi un an în care Muzeul Județean va beneficia de o mai bună finanțare decât în anii trecuți. Readucerea în prim plan a taberei de sculptură de la Măgura este un demers care va beneficia de finanțare cu bani de la autoritățile județene.

Sursa: Știri de Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button