AnunțuriȘtirile zilei

BUZĂU: A fost restricționat accesul mașinilor în Parcul Crâng

Consilierii municipali au aprobat, astăzi, proiectul de hotărâre privind restricționarea accesului tuturor categoriilor de autovehicule în Parcul Crâng din municipiul Buzău. *  Restricția va intra în vigoare în cel mult două săptămâni. * Nerespectarea ei se va sancţiona cu  amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 și 2500 de lei. *

Pentru a deveni efectivă, măsura luată astăzi în cadrul deliberativul local trebuie să parcurgă câteva etape. Mai întâi, Hotărârea va fi trimisă la Prefectură, instituție care are la dispoziție cinci zile pentru a verifica legalitatea ei. Va urma apoi montarea indicatoarele rutiere privind noile reguli de circulație pe cele două căi de acces în Parcul Crâng. Este vorba despre aleea dinspre cartierul Micro XIV și despre cea care pornește de la stadionul de atletism și ajunge în zona restaurantelor.

  • Permisivitate.

Restricția prevede însă și excepții. De pildă, societățile comerciale care își desfășoară activitatea în Parcul Crâng pot face aprovizionarea zilnic, între orele 06:00 și 09:00, iar restaurantele care organizează evenimente în week-end și în zilele de sărbători legale beneficiază de câte 10 permise de acces fiecare, valabile în intervalul sâmbătă orele 1900 – duminică orele 0600 și duminică orele 1900 – luni orele 0600, respectiv în ziua de sărbătoare legală orele 1900 – a doua zi orele 600.

  • Paza va fi asigurată de Poliția Locală.

În aceleași zile și intervale orare este permis și accesul taximetrelor. Dacă însă un alt șofer va dori să pătrundă cu mașina pe una dintre cele două alei, el va fi oprit de un filtru al Poliției Locale care va funcționa aici permanent.

Tot în perioada care urmează se va trece la realizarea unui model de permis în baza căruia să fie permis accesul.

  • Excepții necesare.

Conform aceluiași proiect, accesul în Parcul Crâng pe aleea dinspre strada General Grigore Baștan este permis doar autovehiculelor aparținând Societății Comerciale „Urbis Serv” S.R.L Buzău și Primăriei Municipiului Buzău.

Art.7.- Se exceptează de la prevederile art. 1 vehiculele care aparțin Poliției Locale Buzău, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău, Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, precum și vehiculele specializate ale Companiei de Apă S.A. Buzău, RER SUD S.A Buzău, Urbis Serv S.R.L. Buzău și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A.- Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Buzău, precum și ale Primăriei Municipiului Buzău.

Art.8.- Nerespectarea prevederilor art. 2, 3 și 4 se sancţionează cu  amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.”, se arată în textul hotărârii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button