Știrile zilei

BUZĂU: De ce ne-a curs apă neagră la robinet?

Sute de buzoieni din mai multe zone ale orașului s-au plâns, ieri, de apa murdară de la robinete. Cauza ar fi o conductă magistrală spartă din zona Spitalului CFR. Specialiștii Companiei de Apă au remediat problema.

Începând de ieri, buzoienii din numeroase cartiere ale orașului nu au putut folosi apa de la robinete. Problema a persistat și în această dimineață, deși avaria a fost remediată. Reprezentanții Companiei de Apă au explicat ce a dus la producerea acestei situații nedorite:

„Această problemă a apărut în jurul joi,  în jurul orei 13.00, în zona Policlinicii CFR. A fost o singură avarie inițial, dar după ce a fost identificată o spărtură și soluționată, țeava fiind extreme de veche și corodată, din oțel, a cedat în apropierea spărturii inițiale, și a tot cedat pe măsură ce remediam problemele, pe o porțiune de circa jumătate de metro. Această avarie a făcut să se destabilizeze echilibrul hidrodinamic al apei în rețeaua de distribuție a apei în tot orașul”, a explicat directorul Companiei de Apă Buzău.

Zonele afectate de avaria majoră înregistrată ieri au fost Micro 5, Dorobanți 1 și 2, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu. Aceeași situație au trăit-o și buzoienii din cartierele Micro 3, Bazar, Obor si cei din toată zona centrală a orașului, cei de pe străzile 1 Decembrie, Marghiloman, Horticolei și Republicii.

Conducerea Companiei de Apă își cere scuze și spune că sistemul este vechi de zeci de ani, iar astfel de avarii pot apărea oricând.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5