Economic

Buzău, primele efecte ale crizei

Pandemia de coronavirus produce primele victime la Buzău. Și nu este vorba neapărat despre sistemul medical, ci despre criza economică temporară generată de faptul că majoritatea afacerilor au tras obloanele. Economia și-a oprit motoarele, iar unele societăți au făcut deja concedieri.

Deocamdată, două firme din Buzău au confirmat că vor face concedieri colective. Este vorba despre două companii ce vor disponibiliza împreună 321 de angajați. Dacă au lucrat 12 luni adunat în ultimii doi ani, angajații concediați au dreptul la ajutor de șomaj.

Aproape 1600 de societăți buzoiene au fost contactate, zilele acestea, de reprezentantii AJOFM, în legatură cu potentialele disponibilizări generate de pandemia de coronavirus.

În urma feedback-ului primit de la conducerile societăților, specialiștii de la AJOFM estimează că, într-un fel sau altul, în jur de 6.000 de buzoieni vor fi afectați, de acestă criză temporară.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Ce va face primul pt acesti 321 de concediati?plus pt cei 6000 de viitori???a promis locuri de munca…
    Injura Compania de apa acum 4 ani,acum este buna sa se foloseasca de ea???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!