Știrile zilei

BUZĂU: Primul director „demis” de pandemie

Demisie, după „o perioadă grea”, a șefului unei importante structuri de ordine publică din Buzău. Cornel Dumitrașcu, fostul ofițer SRI care conducea Poliția Locală Buzău de un an și jumătate, a decis să facă un pas în spate și să renunțe la înalta funcție câștigată prin concurs.

Decizia – absolut de neînțeles, asta în afara vreunei probleme de ordin strict personal – a fost luată zilele trecute, atunci când Dumitrașcu a prezentat Primăriei demisia sa din fruntea Poliției Locale. Fostul șef al „localilor” nu a dorit să comenteze decizia sa, până la urmă demisia fiind un act unilateral de voință.

Până la organizarea unui nou examen pentru post, funcția de conducere de la nivelul Poliției Locale va fi ocupată de directorul adjunct Adrian Teodorescu.

Cornel Dumitrașcu este fratele lui Florin Dumitrașcu, primarul orașului Pogoanele. Cel dintâi a lucrat în cadrul SRI, dar s-a pensionat la o vârstă care i-a permis desfășurarea activității. El a devenit directorul Poliției Locale Buzău după ce a fost singurul candidat care a promovat concursul de ocupare a postului.

Sunt motive persoane și nu vă spun mai mult. E mai bine așa. Nu insistați că nu vă spun mai multe. Sunt motive persoane și atât(..) A fost o perioadă grea.(..) O să lucrez în privat”,  a declarat pentru șansanews.ro Cornel Dumitrașcu.

Începând din data de 20 martie, Poliția Locală se află în subordinea Ministerului Administrației și Internelor, activitatea acestui serviciu fiind coordonată de Inspectoratul Județean de Poliție. Primăria se ocupă în continuare de partea administrativă și de tot ce ține de de Resurse Umane și management. Măsura este valabilă în contextul decretării stării de urgență și a stării de alertă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button