PoliticăȘtirile zilei

BUZĂU: Scandal, în jurul vânzării unui teren!

Știai că avem un grup dedicat noutăților din județul Buzău? Click AICI pentru a te înscrie!

Dispută cu un puternic iz politicianist, între puterea și opoziția din Consiliul Local Municipal Buzău. Majoritatea îi acuză pe liberali că se opun cumpărării de către Primărie a unui teren în valoare de peste 200.000 de euro de la o persoană fizică. La rândul său, opoziția se apără, precizând că „nu dorește să dea cu subsemnatul la DNA”.

Totul a pornit de la ideea cumpărării unui teren pentru Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”. Este bine știut faptul că prestigioasa școală de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nu are o sală de sport, iar în prezent se folosește de curtea din spate pe post de teren de sport.

Problemele au apărut însă în momentul în care curtea interioară a școlii cu suprafața de 858 de metri pătrați a fost retrocedată unei buzoience, Letiția Vegheș. Primăria Buzău s-a arătat interesată să cumpere de la doamna Vegheș terenul pentru a-l reda școlii și a construi o sală de sport, însă prețul i-a nemulțumit pe reprezentanții opoziției.

Aceștia din urmă s-au opus în Consiliul Local tranzacției dintre Primărie și vânzător în momentul în care au văzut prețul: 255 de euro/metru pătrat, adică aproape 230.000 de euro în total. Inițial, prețul cerut de proprietar fusese de 300 de euro pe metru pătrat.

Văzându-se atacați, liberalii au reacționat, acuzând puterea că se folosește de „latura sentimentală a copiilor”. Consilierul municipal Constantin Ionescu postat pe Facebook un text în care își motivează votul împotriva cumpărării terenului, făcând trimitere la o „afacere” dubioasă în urma căreia a fost chemat să dea cu subsemnatul la DNA Ploiești.

„In calitate de ales local am votat împotriva proiectului de hotărâre, prin care Primaria Buzău dorește să cumpere terenul de sport, de la o persoană fizică, din curtea Scolii nr.1 ( N. Balcescu) din urmatoarele motive:
Acest proiect de achiziție din bani publici a terenului de sport, seamănă izbitor cu cazul terenului de la F-ca de Bere de pe drumul național E85 (teren retrocedat), in urma căruia am fost audiat ca martor la DNA pentru informații despre modul in care a fost evaluat acel teren in urma caruia s-a facut schimb de terenuri pentru a nu bloca un drum european.


Sc. Gen. nr.1 este declarat moment istoric. Legea nu iti da dreptul sa construiești la mai puțin de 500m. Terenul nu are nici un fel de deschidere la domeniul public pentru a dezvolta cineva o afacere. In aceste condiții, din discuțiile purtate cu specialiști in domeniu terenul practic nu are o valoare comercială, iar prețul cerut, pentru mine, mi se pare exagerat. 
Nu sunt o persoană care sa poată fi șantajata si nici nu vreau sa fac drumuri la DNA sau sa fiu acuzat pentru interese ascunse ale altcuiva. 
Daca Primaria are bani sa arunce pe terenuri si sa foloseasca ulterior partea sentimentală a copiilor si părintilor din școală, cum ca din cauza mea nu vor mai avea teren de sport, este o abordare prin care este posibil sa se ascunda adevarul. 
Asigur copii și părinții de la Sc. Gen. nr.1 ,si nu numai, că sunt deschis la găsirea oricărei soluții, legală, corectă, transparentă și morală pentru a rezolva acestă problemă.”, a scris liberalul Constantin Ionescu pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close