Știrile zilei

Buzăul nu vrea unire. Date de ultimă oră din secțiile de vot

Buzoienii nu și-au dorit unirea cu Ținteștiul. Cu două ore înainte de închiderea urnelor, în municipiul Buzău se înregistrează o prezență de numai 10,40%, adică o treime din pragul necesar validării referendumului.

Astăzi, peste 107.000 de buzoieni au fost așteptați la secţiile de votare pentru a se exprima asupra unirii celor două unităţi administrativ-teritoriale, Buzău și Țintești. Dacă în comuna vecină s-a atins pragul de 42%, în municipiu treaba a stat cu totul altfel. Până la ora 20:40, puțin peste 10% din buzoienii cu drept de vot trecuseră pe la urne.

În aceste condiții, este greu de crezut că până la ora 23:00 vor mai veni la vot 20% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale.

Unirea cu Țintești rămâne astfel doar un vis al localnicilor din comuna vecină și al administrației Toma, care spera că poate mișca Buzăul înainte prin dublarea suprafeței orașului și atragerea de investitori.

În urmă cu trei luni, întrebat ce va face în condițiile respingerii referendumului, primarul Toma a declarat că va repeta experimentul până când unirea va deveni realitate. Rămâne de văzut dacă rezultatul votului din această seară îi va schimba sau nu optica asupra problemei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: