Știrile zilei

Buzoian reținut în Ajunul Bobotezei

Doi bărbați au ajuns în arestul poliției după ce au fost prinși cu o cantitate impresionantă de țigări asupra lor.

Un bãrbat în vârstã de 39 de ani, din municipiul Buzãu, si un altul – de 37 de ani, din comuna Lunca Banului, judetul Vaslui – au fost retinuti în Ajunul Bobotezei, pe raza comunei Tutova, de cãtre politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui. Cei doi sunt bãnuiti de sãvârsirea infractiunii de contrabandã cu tigãri, fiind prinsi în flagrant când unul vindea iar celãlalt cumpãra, 7500 de pachete de tigãri care prezentau timbru de accizã de Republica Moldova.

În seara de 5 ianuarie, o patrulã de ordine publicã din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, aflatã în zona unui local de alimentatie publicã de lângã DE581, pe raza localitãtii Tutova, judetul Vaslui, a depistat în flagrant un bãrbat de 37 de ani, din comuna Lunca Banului, care comercializa 150.000 de tigarete (7500 de pachete) cãtre un alt bãrbat de 39 de ani. Tigaretele depistate si ridicate prezentau timbru de accizã de Republica Moldova.

SURSA: vremeanoua.ro

„Cu ocazia cercetãrilor efectuate, pe lângã cantitatea de tigarete, a fost depistatã si indisponibilizatã suma de peste 50.000 lei, precum si douã autoturisme folosite în derularea activitãtii infractionale. Fatã de cei doi bãrbati a fost dispusã mãsura retinerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astãzi, acestia vor fi prezentati Parchetului de pe Judecãtoria Bârlad, pentru a fi dispusã o mãsurã preventivã. În cauzã sunt continuate cercetãrile pentru stabilirea activitãtii infractionale a persoanelor implicate.”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pentru infractiunea de contrabandã, Legea 86/2006 prevede o pedeapsã cu închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi, iar în cazul în care aceste fapte sunt sãvârsite de una sau mai multe persoane înarmate ori de douã sau mai multe persoane împreunã, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: